Jump to content

УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА


Recommended Posts

УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА

Когато слиза на Земята, човек носи със себе си благоприятните условия за трите свята: физически, духовен и умствен. Ако злоупотреби с тия условия, той сам влошава живота си. (СВЕТОТО МЯСТО - 144).

Всички хора страдат, понеже имат условия за работа, а не ги използват. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 13).

Какво ще правите вие, ако се намирате в ограничителните условия на живота? Нещастията, ограниченията, страданията в живота не са нищо друго, освен оковите на змията. Намерите ли се в нейните окови, тя непременно ще ви задуши. Как ще се освободите от змията: чрез разширяване или чрез смаляване? Чрез смаляване. Ще започнете да се смалявате, докато се изхлузите от змията. За да дойде до закона на смаляването, човек трябва всеки ден да се отказва от нещо несъществено и да остане само с Божественото съзнание, с което е дошъл на Земята. Само при това положение човек може да се смали дотолкова, че да се изхлузи от оковите на змията. Освободи ли се от тия окови, той отново ще си създаде своята форма. Щом създаде новата си форма, той веднага ще вложи в нея идеите и чувствата си. В Природата нищо не се губи. Човек само временно губи формата си, т. е. видоизменя формата си, докато се изхлузи от ограничителните условия. Освободи ли се от тия условия, той отново се появява. Ако някой ученик иска да свърши училище, но няма благоприятни условия, той трябва временно да се примири с невъзможността да учи. В ума си, обаче, той трябва да държи мисълта, че ако тази година не може да учи, следната година ще му се дадат добри условия. (СВЕТОТО МЯСТО - 146).

Благоприятни условия се дават само на красиви, на добри, на любящи души. (СВЕТОТО МЯСТО - 4).

Кои са благоприятните условия в човешкия живот? Да бъде в благоприятни условия човек, това значи да има храна, която да поддържа физическия му живот; да бъде млад, да може да възприема; да бъде герой, да носи мъчнотиите и изпитанията в живота. (СВЕТОТО МЯСТО - 4).

Знайте, че и при най-мъчните условия, човек може да се развива правилно. По естеството на материята, от която е направен, човек е променчив, но в духа той е устойчив и постоянен. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 14).

Признайте искрено, дълбоко в себе си, че не сте използвали условията, които ви са били дадени, вследствие на което и сега, и в бъдеще ви предстои много работа. Всеки човек е имал добри външни и вътрешни условия; всеки е имал дарби, които не е използвал както трябва. (ДОБРИ НАВИЦИ - 273).

Кажем ли „работен ден”, разбираме ден, в който човек е използвал разумно условията на живота. (ОТВОРЕНИ ФОРМИ - 146).

„Ама, нямаме условия за работа.” - Условия всякога има. Важно е да имате желание за работа. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 28).

Човек трябва да се кали да издържа на Всички условия. Новобранците се упражняват дълго време, докато се калят, и след това ги поставят на тежка работа. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 296).

Човек е свободен да работи или да не работи, но ако се откаже от днешната работа, той ще изгуби условията на деня. Той губи условията на онази вълна, която днес го е поела. После и да има желание да учи и да работи, условията ги няма. Той може да има запас от енергия, може да има добри идеи, но условия няма. Христос казва: „Работете, докле е ден, защото иде нощ, когато никой не може да работи.” (СВЕТото МЯСТО - 45).

Забелязано е, че работите на човека не се нареждат добре, когато между ума и сърцето му има раздвояване. Докато между ума и сърцето не се възстанови хармония той не трябва да предприема нова работа. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 118).

Искате ли да имате успех в работата си, умът и сърцето ви трябва да бъдат в съгласие. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 118).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...