Jump to content

Recommended Posts

ЛЯГАНЕ

Вечер, преди да си легнете, прекарайте всички мисли, чувства и образи, които са минали през ума и сърцето ви. Тези, които намирате, че са противоречиви и внасят смущение във вас, турете ги настрана. Оставите ли ги в себе си, те ще внесат известни наслоявания, които ще предизвикат подпушване на чувствата. В резултат на това подпушване се явяват различни болезнени състояния. Като направите тази равносметка, вие се примирявате със себе си, успокоявате се и заспивате здрав, спокоен сън. Ликвидирате ли веднъж със старите си сметки, повече не ги допущайте в ума си. Постъпите ли вечер по този начин, сутрин ще бъдете бодри, радостни като че сега се раждате и започвате нов живот. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 81).

За да бъде здрав, човек трябва да ляга и да става навреме. Знаете ли кога трябва да лягате и кога да ставате? Една от причините за страданията на хората е ненавременното лягане. Те ходят по концерти и балове. Бързат да си свършат работата и не обръщат внимание на часа. Лягат след полунощ и сутрин стават недоспали. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 340).

Не, ще лягате в определено време. И да имате работа, ще я напуснете половин час преди да си легнете, за да се приготвите за спане. Така приготвени, вие ще намерите вратата на училището отворена и ще влезете навреме. Ако легнете късно, вратата ще бъде затворена за вас. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 340).

Преди лягане мийте краката и ръцете си. Никога не лягайте с немити ръце и крака. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 134).

Часовете, определени за лягане, са 8, 10 или 12. Най-здраво е човек да си ляга в 10 часа. (ДВАТА ПЪТЯ - 30).

Ако някой има особено важна работа, той може да си легне и в 11 или 12 часа, но трябва да заспи в продължение на 5 ÷ 10 минути. (ДВАТА ПЪТЯ - 29).

Когато някой остане да работи след 10 часа, сънят се изгубва. Сънят ще се яви след 12 часа. И тогава човек трябва веднага да си легне, да не се разсъни. (ДВАТА ПЪТЯ - 29).

Колкото по-рано ляга човек, толкова по-добре за него... Който рано ляга, той поглъща всичката събрана прана в атмосферата. Които късно лягат, мъчно заспиват, защото за тях няма вече нужното количество прана за организма им. Те трябва да почакат известно време, да се събудят ония, които са легнали вече и тогава да им дойде сън. (ДВАТА ПЬТЯ - 29).

Нали сънят е почивка? - Като легнете навреме, тялото ще си почива, а духът ще се учи. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 340).

Ако можете да си създадете навик да лягате рано, вие ще можете да доставите на организма си нужното количество прана. Ако се почувствате изморени, вечеряйте рано и в 8 часа най-късно си легнете, да набавите повече енергия, от която организмът ви се нуждае. Ако имате енергия в запас, можете да си легнете по-късно. (ДВАТА ПЪТЯ - 30).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...