Jump to content

ЗАСПИВАНЕ


Recommended Posts

ЗАСПИВАНЕ

Като разбирате значението на добрия сън, правете опити да заспивате лесно и да спите добре. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 66).

Като легнете, в продължение на 10 ÷ 15 минути да сте заспали. Това се постига само когато освободите ума си от всичко, което сте минали през деня. Не трябва да мислите и за работите си на другия ден. Някои легне да спи и тогава започва да мисли какво е направил през деня и какво трябва да свърши на другия ден. Той се върти на една на друга страна и като погледне - цял час е изминал, без да заспи. Тази неспокойна мисъл го облича в нездравословна атмосфера. Понякога заспива едва след полунощ и става от сън неразположен, недоволен, готов с всички да се кара. Който заспива бързо, става от сън бодър, разположен и готов за работа... Някои си служат с наркотични средства. Това не е правилно, не е здравословно. Човек трябва да спи като дете: на която страна легне, на нея да се намери сутринта. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 66).

Най много в половин до един час човек трябва да заспи. Ако до един час не може да заспи, той трябва да търси причината за своето безсъние и, като я намери, да се помъчи да я премахне. (ДВАТА ПЪТЯ - 24).

Когато човек спи, Бог работи усилено над него. Затова, когато се приготви за сън, човек трябва да остави настрана всичките си раници, да се освободи, за да може духът свободно да работи върху него. Като се събуди, може да поеме раниците си, да продължи работата си. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 66).

Ако нервната система е крайно възбудена, човек не може да спи... Щом не можеш да спиш, започни да мислиш и насочи погледа си към върха на носа. Няма да мине и половин час и ще заспиш. Преди да заспиш, фиксирай в ума си мисълта да се събудиш в 5 или 6 часа. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 329).

Когато искате да заспите, четете някоя неинтересна книга. (ЧЕТИРИТЕ КРЬГА - 130).

Равномерните, еднообразни и монотонни звуци и движения успиват човека. (ЧЕТИРИТЕ КРЪГА - 130).

Вие сега не знаете как да заспивате, там е всичкото зло - вие заспивате несъзнателно, а като ученици, вие ще заспивате съзнателно и ще се събуждате съзнателно... Да се добие едно такова будно състояние на душата, се изискват доста упражнения. За пример, нека някои от вас се опитат да заспят съзнателно - като да знаят, че заспиват. Ще ви дам едно малко обяснение какво ще се случи с вас, когато заспивате. Да кажем, седите, съзнанието ви е тихо и спокойно. Изведнъж усещате, че вътре в мозъка ви става едно шумоление като че нещо ви сграбчва и вие не можете да се върнете назад и във вас се заражда един вътрешен страх. В такива случаи някои хора усещат едно мъчение и почват да викат. Стойте тихо и спокойно, защото, щом се уплашите, настъпва един момент на помрачение и вие изгубвате съзнанието си, и в тази тъмнина ще се намерите в една тъмна зона. Вие трябва да пазите мисълта за себе си, да се познаете, за да излезете благополучно от тази тъмна зона. Няма да се мине дълго време, веднага ще влезете в духовния свят, и ще правите разлика, ще знаете кога спите, кога сънувате, кога ходите - ще различавате нещата. И после, като се върнете от духовния свят, по същия начин пак можете да се събудите. Работата е, че като дойде туй шумолене, тогава се намесват тия гъсти магнетически състояния, при които човек изгубва съзнанието си, не се познава, всичко за него е разбъркана, всички предмети, положения, които вижда, всичко представя за него една фантасмагория, но щом влезе в съзнанието си, ще види, че между всички неща има една вътрешна връзка. За да надделее, изисква се много голямо усилие, защото някои от вас, които се концентрират, заспиват. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - ІІ г. - 33. беседа - 8).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази информация от коя книга е извадена ? :) ааааААААааа или на всеки цитат си пише от коя книга идва и на коя страница се намира в нея

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...