Jump to content

СЪБУЖДАНЕ


Recommended Posts

СЪБУЖДАНЕ

Щом тялото се пречисти, човек отново влиза в него и се събужда. Ако е спал добре, тялото му се пречиства добре и той се събужда разположен и обновен. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 11).

Щом се наспи, човек се обновява в мисли и чувства и е готов за работа. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 116).

Когато Слънцето изгрява, тогава, именно, най-мъчно се спи. (ДОБРИ НАВИЦИ - 6).

Да спи човек след изгрев Слънце, то е все едно да го поставят на някой водопад, чиито вълни отгоре го бият. Такова действие има слънчевата енергия върху нервната система на човека. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 191).

Направете следния опит. Легнете си в 10 часа вечерта и си кажете, че ще станете в 12 часа в полунощ, да свършите някаква работа. Като турите тази мисъл в подсъзнанието си, ще видите, че ще се събудите точно в 12 часа. Щом се събудите по това време, ще си кажете: „Нека поспя още 5 минути поне. Какво ще правя толкова рано?” - Не, щом се събудите в 12 часа, ще вдигнете главата си, ще спуснете краката си надолу, ще се изправите към изток и ще кажете: „Аз съм господар на времето си и ще го използвам, както намеря за добре.” Щом кажете така, ще възприемете една хубава, светла мисъл от невидимия свят. След това легнете с мисълта да станете в 2 часа. Като се събудите в 2 часа, станете пак по същия начин и се изправете към изток. Ще получите още една светла мисъл. И този път ще дойдат изкушения, но ще гледате и тях да преодолеете. Като приемете хубавата мисъл, запишете си я и пак легнете, с желание да станете в 4 часа. В четири часа ще се събудите, и пак ще дойдат изкушения, но ще гледате да ги преодолеете. Ще станете по същия начин, както първия път, и ще се изправите към изток, докато получите трета светла мисъл. Този опит ще правите в продължение на една седмица. (ДОБРИ НАВИЦИ - 7).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...