Jump to content

3. Строежът на кухнята


Recommended Posts

3. Строежът на кухнята

Честите превалявания от дъжд по времето на лагеруването на приятелите ги кара да се замислят - да направят един постоянен навес. Учителят нарежда да се започне строеж на северната страна на езерото вдясно от оттока на езерото, където има много камъни. Братята събират дървета от изгорялата гора под първото езеро за гредоред на покрива, донасят хубави плочи за покриване от 5-о и 6-о езеро.

Така без шум и без заповеди всеки извършва необходимата работа и се подготвят условията за строежа. Започват да градят стените, Един брат пита: Учителю, какво правим? Учителят слага показалеца си на устните и казва: „Тихо!" В това време над Харамията се събират черни облаци, започва да святка и гърми и братята разбират, че приближава буря. Всички започват да работят още по-интензивно - издигат стените, слагат гредите за покрива и върху тях нареждат донесените плочи. Щом слагат последните плочи и завършват покрива, над лагера се излива пороен дъжд с град. Всички приятели са при строежа и се приютяват под направения навес. Тогава Учителят се обръща към питащия брат и му казва: „Кухня правим. Ако бях казал това по-рано, когато ме питаше, тъмните сили щяха да ни нападнат с град и дъжд и ние нямаше да можем да я покрием. Сега сме под покрива на Всевишнаго."*

От тази буря много палатки са надупчени от градушката, но приятелите остават невредими под покрива на новата кухня. Учителят обяснява, че в природата има един велик закон, според който всичко, което се прави, трябва да става в тайна, без да се говори за него, защото отрицателните същества са слухари и щом чуят, че се прави нещо хубаво, веднага се активизират и всячески се стремят да спрат и да развалят работата. Когато човек реши да направи нещо и никой не знае за това му намерение, той успява напълно. Ако само един знае за работата му, тя ще се реализира наполовина. Ако повече хора знаят за твоите намерения, то почти нищо няма да се реализира от тях. Трябва постоянно да се учим от природата, която винаги работи в абсолютна тайна и накрая, като завърши работата си, излага своето произведение пред всички същества, за да си кажат мнението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...