Jump to content

V. Как се работи с Пентаграма


Recommended Posts

V. Как се работи с Пентаграма

Петте върха на Пентаграмът постоянно излъчват енергии и за тези сили няма ограничения. През тези 5 върха човек може да влезе в пътя, ако иска да служи на Бога.

Първото правило за това е написано в кръг около Пентаграма: „В изпълнението волята на Бога е силата на човешката душа".Тези думи са много важни и произнесени съсредоточено, имат мощно въздействие.

Според окултната наука, кръгът означава благоприятните условия, в които е поставено едно същество. Животът на човека /в пътя на неговата еволюция, протичащ в Пентаграма/ е обиколен от този кръг - от непрекъсната дъга заедно с формулата, което показва,че в усъвършенствуването си човек е поставен при благоприятни условия. Божественият Промисъл и напредналите същества му помагат и го крепят. Ученикът, тръгнал по пътя, винаги ще чувства подкрепата на невидимия свят, който го измъква от всички безизходни положения. Кръгът - дъгата, заедно с тази важна, написана около Пентаграма формула е любящата ръка Божия, която превръща всяко зло на добро. Това е мантра, с помощта на която човек лесно извървява външния кръг на Пентаграма и влиза в Школата на Учителя.

Пентаграмът е пътят на човека към Божественото, пътят на неговата душа за развитието и усъвършенстването и. Възприела вече петте добродетели, тогава Божественият Дух ще и изпраща хармонично енергии, които ще се изливат през петте върха и ще повдигат и укрепват падналите грешни души, като ги насочват в пътя на ученика.

Когато петте принципа живеят в човека, той се слива с Божествения свят и става една съзнателна монада, която знае вече да работи за еволюцията с пълно съзнание и дълбоко знание на Божествените закони.

Която добродетел иска да изрази най-силно, ученикът поставя Пентаграмът хоризонтално и насочва напред съответния ъгъл. Пентаграмът оживява и енергиите му протичат през тази добродетел с голяма сила. Тогава привеждаме и формулата в съответния за случая вид:

„В изпълнението волята на Бога чрез Любовта е силата на човешката душа. " /3 пъти/

„В изпълнението волята на Бога чрез Мъдростта е силата на човешката душа. " /3 пъти/

„В изпълнението волята на Бога чрез Истината е силата на човешката душа. " /3 пъти/

„В изпълнението волята на Бога чрез Правдата е силата на човешката душа. " /3 пъти/

„В изпълнението волята на Бога чрез Добродетелта е силата на човешката душа. " /3 пъти/

Когато се борим за постигане на доброто и искаме да победим известна мъчнотия чрез Истината, ще насочим върха на Истината напред.

Искаме ли да оправим нещо в себе си, тогава ще насочим върха на Мъдростта напред и ще работим с ума си. И с другите върхове и добродетели ще направим същото, според случая.

Когато човек се намира в опасност , нека си представи, че държи Пентаграмът пред себе си, като с дясната ръка хваща Правдата, а с лявата - Истината, и насочва върха на Мъдростта напред към обекта, който го заплашва, казвайки:

„В името на Господа Исуса Христа, молим Господа на Силите да стане благоугодно пред Неговите очи."

Абсолютно е забранено на ученика да използва това окултно знание с цел да атакува някои свои съученици, да им напакости, защото това, което направи, като бумеранг ще се върне върху главата му,

Учителят отбелязва, че някои приятели са го атакували дори и него с тези окултни сили.

Преди 2000 години на Земята слиза Синът Божи - Исус Христос, с великата задача да спаси човечеството, като поеме греховете му и го отклони от погибелния път, по който дотогава е вървяло. Неговата вътрешна, мистична задача е да обърне човешкото развитие от инволюционно - непрекъснато слизане надолу, в материята, в еволюционно - нагоре, към Слънцето на живота, към Бога. Човекът, излязъл от дома на Баща си, все повече се оплита в гъстата материя, като проявява егоизма и насилието, стигайки до краен предел на своето отдалечаване от Бога, допуснато от небето. Тогава в човека се пробужда индивидуалното съзнание, прави един обратен завой и отправя взора си към Бога - своя Отец.

Христос идва на Земата при инволюционното развитие на човечеството, преди то да е достигнало най-ниската точка на падението си. Той дава мощен тласък на човешкото подсъзнание, та когато човек стигне до дъното на своето падение, да има сили да започне да се изкачва и мине в пътя на еволюцията. Тогава той ще превъзмогне личния си живот и ще прояви живота за Цялото, като победи насилието и безлюбието и влезе в Любовта и Свободата.

Христос със своите беседи, държани в Палестина, подготвя пробудените умове да тръгнат в пътя на правилното развитие, на Любовта и Жертвата - да минат по Неговия труден път.

Това е пътят на вътрешния кръг на Пентаграмът, пътят в Школата, който може да се измине само с помощта на Христовия Дух.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...