Jump to content

1. Плутон - Нептун


Recommended Posts

1. Плутон - Нептун

Аз ще ви занимая с най-силния тотален аспект за човечеството - Плутон съвпад Нептун , който трае 500 години с отклонение до 10 години.

Учителят ни учи, че българите са най-старият народ на планетата и България е най-високото стъпало в развитието на човечеството на Земята. Когато човек премине през последните стадии на своето земно развитие, през България и придобие упоритостта, твърдостта и търпението, дава му се свободен билет да напусне Земята и да отиде да се развива на други определени от ръководителя му планети.

Учителят казва: „Всеки човек , бил той германец,французин англичанин , който се справя със своите мъчнотии , е българин . Ако не може да се справи с мъчнотиите , не е българин. " [Божественият и човешки свят. Рилски беседи от Учителя, държани на Мусала, седемте Рилски езера и София. София, 1940, с. 426)

Нострадамус (според ясновидско видение) е българин и е имал старобългарски и арабски книги по астрология. Той е виждал на огледалото си какви събития ще станат в определени години и веднага правел хороскоп за времето на дадено събитие и научавал при какви аспекти се явяват дадени събития.

Магелан е бил българин, който ходил до Индия и станал мореплавател. Първият приятел на Христофор Колумб е бил българинът Драго, който притежавал силна интуиция и съветвал Колумб в пътуванията им.Само техният кораб се завърнал от околосветското му пътуване с помощта на Драго.

В 392 г. имаме Плутон съвпад Нептун . В 325 година стана разделяне на Римската империя на Източна [Цариградска и Западна със столица Рим. Това е краят на робовладелския строй. По това време започва великото преселение на народите.

В 375 г. хуните, които били голям турански народ, навлезли в Европа и покорили източните готи, а западните, изплашени от тях, се придвижили на запад по средното и долно течение на река Дунав. Често хуните навлизали и в Римската империя. Прабългарите, принадлежащи към тюрско-алтаирската езикова и етническа общност, живеещи в западен Сибир, по долината на река Иртиш, се придвижили към източна Европа и се установили за дълго време в земите северно от Кавказ. Те постоянно водили борби срещу разрухата и за оцеляването им, притиснати от степните тюрско-номадски народи, Византия, Иран, Армения и славяните. Прабългарите са били бързо подвижна конница и започнали системно да нападат Византия. Тя се принудила да издигне през 513 г. дългата стена: от Деркос на Черно море до Силимврия на Мраморно море, наречена сполучливо от воинстващите българи „паметник на страхливостта". Българите били покорени и включени в силния западнотюрски хаганат.

След продължителна борба и накрая под предводителството на хан Кубрат в 632 г. българите успели да се освободят и създават могъщ племенен съюз, наречен от византийците „Старата голяма България". Това става при Плутон опозиция Нептун в 632 г.

Кубрат на младини прекарал дълго време във византийската столица, където се учил и след освобождението на българите си заздравил връзките с византийската империя. 635 г. получава титлата „патриций" - най-високата титла, давана от византийците на чужд владетел. След смъртта на Кубрат, 665 г. властта минава в ръцете на големия му син, Батбаян. Не изпълняват завета на Кубрат и българите се разделят на три части: Батбаян, който веднага бил покорен от хазарите, Котраг и Аспарух, който се придвижил на запад към Дунавската делта в Онгъла - територията между Черно море и реките Дунав, Прут и Днестър. Макар че цикълът е на разсип, на прабългарите им върви.

Аспарух се съюзява със седемте славянски племена и конницата му достига в 678 г. до стените на Цариград.

680 г. Византийският император Константин IV Погонат организира голям поход по суша и море, срещу седемте славянски племена и начело с императора срещу Аспаруховите българи. Виждайки голямата войска, българите се укрепили в Онгъла. Византийците не посмели да предприемат настъпление няколко дена. Тогава императорът отплувал с пет кораба за Месемврия под предлог да се лекува и оставил стратезите си да водят войната. Византийските войници, като разбрали, че императорът им се е оттеглил, в безредие се устремили към закотвените им кораби. Прабългарите веднага излезли и ги разбили и пленили много войници. Исперих направил обединение със седемте славянски князе и направил няколко похода в източна Тракия и в 681 г. бил пред стените на Цариград. Византийският император се принудил да сключи мир с българите, да я признае като държава върху владяната дотогава от него земя и да му плаща ежегоден данък. Това става в 681 г., когато Плутон е тригон с Нептун .Славяните се сплотили с българите за обща отбрана срещу многобройните им врагове.

В 892 г. имаме нов цикъл на подем (Плутон съвпад Нептун), предшестван от идването на княз Борис I от 852 до В89 г., който има неуспешна война срещу Византия 862 г. и сключен „дълбок мир". Създават се условия и 864 г. става покръстването на българите. Избухва бунт срещу новата вяра, възглавяван от 52 боляри, с които Борис I - Михаил,се справил и избил целите родове на болярите,а обикновените хора не понесли наказание.

В 886 г. в България идват учениците на Кирил и Методий - Климент, Наум и Ангеларий, които донесли азбуката и новата славянска книжовност. Те били приети топло и в лицето на Борис I намират свой вдъхновен и възторжен покровител на славянската писменост.

893 г. Климент става епископ на 1/3 от българите. В 893 г. е свален първородния син, княз Владимир от Борис I и на престола идва размонашелият се Симеон, който е учил в Магнаурската школа. Води много успешни войни.

Започва Златният век за България: тя заема много широко пространство от земи и културата се издига на високо ниво. Тогава богомилството се развива.

В1142 г. имаме разсип на цикъла Плутон опозиция Нептун. Този разсип е предшестван от падането на България под византийско иго в 1018 г. и продължава до 1180 г., когато под водителството на братята Петър и Асен се освобождават. По това време в Европа се появява инквизицията, започнала с Веронския събор 1183 г. за борба с албигойците (богомилите), която отне най-жестоко живота на повече от 50 милиона души.

В 1392 г. става Плутон съвпад Нептун , нов подем и възход във вреда на българите, наказани от небето за жестокото избиване и преследване на богомилите и за лошите мисли, които са хранили към тях. Идват османските орди да изпълнят определеното им наказание. България пада под близо 500 годишно турско робство.

На 17.07.1393 г. пада столицата Търново. Загива и цар Шишман. В1396 г. пада и последната крепост - Видин. В България се установява жестоката османска феодална система.

В 1642 г. имаме Плутон опозиция Нептун , разсип на цикъла и много неуспешни въстания срещу османския поробител. Става първо и второ въстание в Търново. Навлизане на влашкия княз Михаил Храбри, който освобождава много селища: Плевен, Враца, но е принуден да напусна страната пред голямата турска армия, заедно с много българи. Турците изгарят всичките села. По това време се подвизава и легендарният Чавдар войвода, в областта на Щип и Кожух планина. Това е хайдутинът Константин, завладял София, после пленен с измама от софийския паша, но освободен със смелите действия на сестриния му син Лалуш войвода. Той е възпят и от певеца на българската революция Христо Ботев.

Плутон съвпад Нептун на 27.04.1892 г.

Тогава, на 7.06.1892 г. Учителят Петър Дънов се дипломира по теология и практична медицина.

Този аспект на подем става във въздушния знак Близнаци и дава голям подтик за развитието на духовните науки: хиромантията , френологията, графологията, физиогномията, астрологията, розенкройцерството. Голям подем получава и спиритизма в Америка и Европа. Окултните науки постигнаха завидни резултати, особено в Америка, но понеже се използваха за печелене на пари, те загубиха много от своите вътрешни качества и знанията за тях се опошлявиха. Създават се условия за дълбоки реформи във всички области. Голям прилив на духовни сили, условия и възможности, съзидателен процес на силите на Бялото Братство.

На 7(19).03.1897 г., на неговата 33 годишна възраст в Учителя се вселява Божият Дух и той става Учител на Бялото Братство на Земята и Слънчевата система. Тогава той започва усилена работа за духовното пробуждане на готовите души чрез така наречената верига, синархичната верига и съборите. Така се създават за 22 години благоприятни условия за откриването за пръв път на Земята Школа на Бялото Братство на 24.02.1922 г.

Учителят отбелязва, че в периода от Плутон съвпад Нептун (1892 г.) до 1913 г. Сатурн е тригон Уран - на физическия свят са се въплътили неговите най- ревностни последователи, които влизат във втория ешелон на Братството. За тази цел Учителят създава Синархичната верига, която в дни и часове, определени от Учителя, ръководителите са се молили и са светели и по този начин са показвали на съществата, идващи от невидимия свят, къде се намира Учителят, за да се въплътят правилно в България.

Плутон секстил Нептун на 21.01.1950 г. говори за омекотяване на властта и условията на режима. До 8.06.1986 г. има 18 секстила, като в последните три Нептун е ретрограден. Плутон е в знака Скорпион, в своя собствен знак, а Нептун е в Сатурновия знак Козирог, където е слаб, в падение. Плутон в своя знак дава истината, а Нептун - социализма, е в падение и последва след това заменяне на старата костелива система на комунизма с демокрацията. Тези секстили се повтарят 11 пъти след 2025 година до 2031 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...