Jump to content

III. Предсказание за идващата епоха от 1945 - 1989 година


Recommended Posts

III. Предсказание за идващата епоха от 1945 - 1989 година

1. Предсказание за 1945 г.

"Като себе си". Беседа от Учителя, държана на 2 февр. 1919 [неделя], София.

- В: Дънов, П. Великите условия на живот. София, 1944, с. 63

Какво представляват любовта, вярата и надеждата? Любовта е Бог , вярата - ангелите , а надеждата - цялото човечество . Облечете се с одеждите на любовта, вярата и надеждата. Само така ще оправите живота си. Как ще се оправи обществото? - Като не нарушава Божествения план. Ако искате да излекувате раната на ръката си, очистете я, превържете я и не я бутайте повече Колкото повече я чоплите, толкова по-бавно ще оздравее. Не се бъркайте в Божествените работи. Както в организма се крият всички условия за лекуване, така и в Божествения план са предвидени всички условия за изправяне на цялото човечество.

Всичко, което става в живота, е предвидено, нищо не е случайно. Взети са мерки за оправяне на обърканите работи. След 1945 г. работите на цяла Европа ще се оправят*, но до това време пътниците ще повръщат, както онези, които минават с параход през Атлантическия океан. Виждали сте, как тръгват пътниците, които ще пътуват по море, и как слизат по пристанищата. Близките им ги изпращат, поднасят им букети, всички са радостни. Щом се качат на парахода и навлязат в морето, разположението им се загубва. Те пребледняват, започват да повръщат и един след друг лягат на креватите. На втория ден състоянието им се влошава: не им се яде, не им се говори. На третия ден положението им е още по-лошо, но надеждата им за подобрение се усилва, защото наближават някое пристанище. Щом слязат на сушата, всички се усмихват, стават весели и с разположение и започват да се разговарят, като че нищо не са преживели. Всички ги питат как са минали морето и те разправят със засмени лица за морската болест.И тъй, каквото преживяват пътниците в моретата, това преживяват и хората на земята.

* Забележка на съставителя: На 9 май 1945 г. Германия капитулира във Втората световна война 1939-1945 г., предсказано през 1919 г. Тя се разделя на две, като едната половина бе дадена на СССР, заедно с Полша, Чехословакия, Унгария, Румъния и България. Така се създаде империята на СССР от 1945-1989 г.

2. Пророчество от 1919 г. за епохата 1945-1989 г.

"Противоречие в съзвучието" : Беседа от Учителя, държана на 9 февр. 1919 [неделя], София.

- В: Дънов, П. Великите условия на живот. София, 1944, с. 89

Дошло е време, когато християнските народи трябва да се побратимят и приготвят за бъдещата религия , която иде. След 45-та година тя ще дойде, ще се наложи на човечеството и ще го преобрази.* Тя е религиятa на труда . След нея ще дойде новото учение - учение за живота . Докато живеят в религията на труда, хората все още ще се карат, ще се бият, но влезнат ли в учението на живота, всичко това ще изчезне. - Защо? - Защото любовта ражда живота. Следователно, всеки трябва да си даде отчет, в коя религия живее: в религията на труда, или в религията на любовта. В религията на труда има две категории хора: едните живеят по Божествен начин, а се проявяват по човешки; други живеят по човешки, а постъпват по Божествен начин. Това са неизбежни противоречия. Обаче, живейте, трудете се и очаквайте новата религия, т.е. новото учение на живота, на работата и на любовта.

Казано е, че животното в човека се мъчи, човек се труди, а Бог работи. Дайте път на Бога в себе си, Той да се прояви и да заработи чрез вас.

3. Предсказание за българите и Новото учение.

"В Негово име". Беседа от Учителя, държана на 14 ноем. 1943, неделя, 10 ч. с., София - Изгрев.

- В: Дънов, П. Вечно подмладяване. София, 1944, с. 94-95.

Иде новото време. То изисква хора, които носят новото, без да се страхуват от него. Ако новото е страшно, какво спечелиха евреите, като поддържаха и до днес още поддържат старото? На времето си още те се отказаха от новото учение, което Бог им изпрати.

Сега питам българите : Какво ще спечелят и те, ако не приемат моето учение ? Питате: Кой си ти, на когото трябва да приемем учението? Не е въпросът кой съм аз. Вие приемате ли, че в света съществува един Бог на любовта, на мъдростта и на истината? Признавате ли, че има един Бог на живота, на знанието и на свободата? Тоя Бог управлява всички народи. Той управлява и всички славяни. Казвам: Ако искате да оздравеете, яжте тоя хляб. Ако оздравеете, трябва ли да се съмнявате? Пийте тая вода и ако оздравеете, не се съмнявайте. Дишайте тоя въздух. Ако оздравеете, трябва ли да се съмнявате в него? Опитвайте нещата и вижте какъв резултат ще имате.

* Забележка на съставителя; 1945-1989 г. - времето на комунизма в

България чрез СССР. Това бе решение на Учителя Дънов. Виж „Изгревът", т. I, с.

474-476; т. IV, с. 319.

Приложете Божия закон. Който не се подчинява на тоя закон, носи отговорност. Евреите трябваше да приемат Христовото учение .И християните още не са Го приели .Те и досега още се чудят какво учение е това, което изисква от тях себеотричане . Те се чудят как да се отрекат от майка си и от баща си, даже и от живота си. Какво правят днес на бойното поле? Милиони хора са напуснали домовете си, майка си и баща си и се отрекли от живота си, без да се замислят за причината на това себеотричане. Защо се отрекоха те? Ако бяха се отрекли за Христа, друг резултат щяха да имат. Но и сега имат резултат. Всички убити във войната станаха проповедници на Христовото учение . Днес има повече от 30 милиона проповедници на Божията любов, на Божията мъдрост и на Божията истина. Всички хора трябва да живеят в името на любовта.

Мнозина ме питат: Какво ни очаква в бъдеще? Казвам: По-славно бъдеще от това, което иде, никога не е идвало. Нов свят се гради. - Какво ще стане в бъдеще?- Всички ще видят, какво ще стане; и българите ще видят това. Когато Царството Божие дойде на земята, българите ще бъдат на мястото си. Не само българите, но всички народи - англичани, американци, руснаци, французи, германци, италианци, сърби, черногорци - всички ще бъдат на местата си. Бог готви велико бъдеще за ония , които искат да живеят разумно . Не е въпрос да се отречеш от себе си, но ако си българин, да станеш истински българин; ако си англичанин, руснак, французин, или от каква и да е народност, трябва да бъдеш истински човек.

Сегашните астрономи са открили една звезда, пет хиляди пъти по-голяма от Слънцето, с топлина пет хиляди пъти по-голяма от слънчевата. Казват, че тая звезда е от първа величина. Като я наблюдават с телескоп, светлината и е толкова голяма, че отдалече даже изглежда като голям пожар. Тая звезда означава пристигането на новата епоха. Бъдещата култура представя една от видните звезди на небето. Радвайте се, че и Слънцето, и Луната, и звездите предсказват бъдещето.

Бъдете топли и светли като Слънцето. В това се заключава здравословното състояние на човека. Бъдете чисти като Луната. Радвайте се и на звездите, които помагат за развиване на вашите дарби. Радвайте се, че имате възможност да се ползувате от енергията на планетите.

Радвайте се, че всичко в света работи за вас - малките деца въ в вселената , които са предметно учение за възвишените и разумни същества .

Да работим за славата Божия на земята!

Да работим в Негово име и да прилагаме Неговата любов!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...