Jump to content
Ани

Б) "Единственият наш приятел засега в света, това е Бог"

Recommended Posts

Б) "Единственият наш приятел засега в света, това е Бог"

СВЕТЛИЯТ ПЪТ НА ЗНАНИЕТО.

23 авг., [понеделник],

4 ч. след обед

- В: Свещеният огън. Съборни беседи от Учителя,

дадени на учениците на Всемирното Бяло Братство при срещата им в гр.

София, на "Изгрева", през лятото на 1926 година.

София, Просветния комитет, [1926], с. 14-17.

".. Та ще знаете, че добрите и лошите приятели, които имате, те подготвят вашите добри условия. За да имаме Бога в ума си, ние трябва да пазим и към Него същите отношения.
Единственият наш приятел засега в света, това е Бог. Най-добрият помощник, на Когото всякога можем да разчитаме, това е Бог. Преди хиляди години още Той е поддържал всички велики хора: и пророците, и Христа, и мъчениците. Той поддържа всичките народи и до сега. Навсякъде е Той. И ако ние не си създадем за Бога едно правилно понятие, да схванем дълбоко в съзнанието си тази велика Истина и да бъдем в постоянна връзка с Него, ние ще бъдем като една малка сламчица, безмилостно подхвърляна от вълните на морето.
Тази сутрин, запример, ви заобиколиха войници. Какво направихте вие? - Всички заедно направихте една колективна молитва, и ви се отговори - освободиха ви. Красиво, хубаво е това нещо. То трябва да ви послужи като импулс в живота, да знаете как да постъпвате. Това са методи, които трябва да усвоите. На вас предстои да усвоите изкуството да се справяте с духовете, да ги разбирате. Аз не ви подмамвам с това, защото трябва да знаете, че сила и знание се дава само на разумния човек. ... "

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×