Jump to content

Кой е благословен


Recommended Posts

Кой е благословен

Вергилий Кръстев

Уводна статия във в-к "Зорница" бр. 39 от 29 септември 1926 г. е статията "Благословен" на пастор П. Димитров.
В тази статия се говори, че благословен е оня, който мечтае в името Господне. Благословен е онзи, който се моли в името Господне. Благословен е онзи, който живее в името Господне. Благословен е онзи, който работи в името Господне. Благословен е онзи, който работи за другите. Това е статия, която трябва да защити Стоян Ватралски за онова, което се публикува в този брой.
В същия брой 39, на с. 2, е публикувана втората статия на Стоян Ватралски за Белите Братя (дъновистите) "Молитвено тържество пред изгрев слънце". Онова, което е написано в уводната статия, тук е реализирано, според описанието на Стоян Ватралски. Точно и ясно. Ето това е невероятното съчетание на уводната статия и написаното във тази статия за Изгревът и неговия събор. Прочетете внимателно уводната статия и прочетете също и статията, както и бележките към нея.
А за да се убедите, че уводната статия, както и втората статия на Стоян Ватралски напълно се покрива с това, което е говорил на събора Учителя Дънов, то ще ви предоставим и онези извадки, които ще очертаят в съзнанието ви цялата картина на благовестието.
Благословен е онзи, който носи благата вест за Исуса Христа, че е Господ, че е Син Божий, и че е Живия Христос, и че в Него е Христовият Дух. Това е Благовестието.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...