Jump to content

12. КОГАТО БОГ НИ ГОВОРИ, ЧОВЕК ИЗБАВИТЕЛ ЩЕ СТАНЕ


Recommended Posts

12. КОГАТО БОГ НИ ГОВОРИ, ЧОВЕК ИЗБАВИТЕЛ ЩЕ СТАНЕ

СВЕЩЕНИЯТ ОГЪН. Беседа от Учителя ,държана на 27 август 1926 г. - В: Съборни беседи от Учителя , дадени на учениците на Всемирното Бяло Братство при срещата им в гр.София , на „Изгрева" , през лятото 1926 година, София . Просветния комитет . [1926] . с. 149-150

„През всички векове, които са се изминали до сега, Бог не ни е забравил: всякога е изпращал някой да ни говори, не само отвън, но и отвътре. Той изпраща ангели да ни говорят. И не само това, но когато остане свободен, и Той сам ни посещава и ни казва няколко насърчителни думи. Те са най-хубавите думи, те са епохални моменти за нас.Когато Бог говори някому, той музикант ще стане. Когато Бог говори някому, той държавник ще стане, не такъв, каквито са българските държавници, нещо особено ще бъде.Когато Бог говори на някой човек, той избавител ще стане. Ще освободи един народ, като Мойсея, ще напише нова конституция.

Когато Бог проговори за пръв път на Мойсея, той избяга, но след това Го послуша и големи чудеса направи в Негово име. Той изведе израилския народ, но кога? - Само след като му проговори Господ. Когато Мойсей отиде при фараона, той го запита: „Кой те прати тука?" - Прати ме Йехова, Бог на Аврама, на Исака и на Якова". Казва му фараон: Аз не познавам този Бог. Фараон имаше друго понятие за Бога. Мойсей му каза: „Аз ще ти покажа, че този Бог, Комуто служа и Когото познавам, е силен." И започна се състезание между боговете на Египет. С кого? - С Христа, Кришна или Христос - един и същ е Той. Христос, това е проявеният Бог. Един е Той, Който се проявява във всички народи - Йехова. Всяко нещо, което носи живот и светлина в себе си, иде от Бога. И започна се състезание между боговете. Най-после Фараон повярва, че действително Бог е проговорил на Мойсея. Когато дойдем в света, трябва като Мойсея да покажем на хората, че действително Господ ни е говорил.

Казвам: Господ може да ни проговори още днес. Ако вие можете да се освободите от всички свои недъзи, ще разберете, че сте цял народ, една велика душа, заобиколена с хиляди други души. Вие сега имате повърхностни вярвания."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...