Jump to content

24. МОЙСЕЙ И БЪДЕЩИЯТ ПРОРОК


Recommended Posts

24. МОЙСЕЙ И БЪДЕЩИЯТ ПРОРОК

ВЛЯЗОХА В ЛАДИЯТА . 13 беседа от Учителя ,държана на 24 ноември 1929 г. - В: Крадецът и пастирът . София .1937 . с. 282 . ([Сила и живот , Сер. XIII], т. 1 )

„Дошло е вече време за човека, който от хиляди години живее на земята, да съзнае жертвите, които се правят за него и да благодари за тях. Само по този начин той ще чува Божия глас в себе си и в ближния, както Мойсей го е чул. Това значи да се запали свещеният огън в човека, както Бог го запали в Мойсея. Казано е в Писанието, че огън ще изгори всички. Мойсей разбра вътрешния смисъл на този стих, но евреите не го разбраха така, и затова Мойсей трябваше да им проповядва, да ги запознае с дълбокия смисъл на живота. Мойсей казваше на евреите: Бог ще издигне друг пророк между вас, и вие трябва да бъдете готови, да изпълните Неговия закон.

Ако човек не може да приложи Христовия закон, той не може да приложи и човешките закони. При това положение, каквато е участта на Христовия закон, такава ще бъде участта и на всеки човешки закон.

Ако човек не обича майка си, баща си, брата си, сестра си, той не може да обича и другите хора.

Ако синът не обича майка си, той не може да обича и другите жени. Каквато е любовта на сина към майката, такава ще бъде любовта му и към всички жени.

Каквато е любовта на сина към бащата, такава ще бъде любовта му към всички хора.

Ако човек не живее добре с родителите си и не вярва в Бога,по никой начин той не може да живее добре с хората и да им вярва .

Ако вярва в Бога и Го обича, той ще вярва и в хората и ще ги обича. Бог не

иска от хората да вярват в Него, да Му пеят хвалебни песни, но иска да изпълнят

Неговия закон , да подобрят живота си."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...