Jump to content

Recommended Posts

УВОД

В дар на всички жадуващи души съставих тази книга от живителното Слово на Учителя с надежда, че струите Му ще освежат и възрастат семенцата, поначало вложени във всяка душа.

Лалка Найденова Кръстева

Петър Константинов Дънов е роден на 11 юли 1864 г. в с. Хадърча, днес Николаевка, близо до Варна, е семейството на свещеник. След като завършва гимназия, започва да учи цигулка. През 1883 г. постъпва в Богословския отдел на Американското научно-богословско училище в Свищов. След това работи като учител в русенското село Хотанца. През август 1888 г. заминава за Америка, където посещава подготви телен курс по теология в семинарията Дрю в Меди-сън, Ню Джърси. На 7 юни 1893 г. се дипломира в Те-ологическия факултет на Бостънския университет. Две години по-късно се завръща в България, където започва да изнася беседи и открива Окултна школа. Приема своето най-високо посвещение като Беинса Дуно - пряко проявление на Бог Отец, който изявява Себе Си като учител на Своя Син. Затова Го наричат Миров Учител.

Завършва земния си път на 27 декември 1944 г., оставяйки едно неоценимо духовно богатство на българите и света.

За него великият учен Алберт Айнщайн казва: „ Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) от България“.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...