Jump to content

Recommended Posts

1911 година

Постът трябва да се разбира така: пост от хляб, вода, храна; пост от лоши желания и от лоши мисли. През време на поста ще живеете в абсолютна чистота, въздържание, спокойствие, молитва.

* * *

С искрена молитва, силна, точна ще можете да се лекувате от редица недъзи и заболявания.

* * *

Във всяко житно зърно се крие по чуден начин частичка от божествения живот.

1912 година

От зелените лъчи на светлината зависи успехът и освежаването. От недоимъка на този цвят се ражда сиромашията, а от голямото изобилие на този цвят се развива любостя-жението.

* * *

Някой казва, че не може да обича. Това показва, че му липсва червената краска и затова този човек трябва да прави обливания с аленочервения цвят и да чете съответните стихове от Евангелието, дадени в „Завета на цветните

лъчи". Ако са ви нужни пари, приложете зелената краска, т.е. четене на съответните стихове и обливания с тази краска. За свежест, за благополучие, за растене използвайте този цвят. За активизиране използвайте тъмночервената краска.

* * *

Физическото тяло е свързано с материята и то е ключът

- чрез него ние сме в съприкосновение с физическия свят, с природата. Не влизайте в спор със своето тяло, каквото и да е то, бъдете благодарни за него.

* * *

На глупавия предложете работа с жълтата краска. Светлочервената краска е на любовта. Светлосинята краска е на Духа на Истината.

Който е маловерен, нека предизвика синята краска, да се потопи в нея, за да се махне маловерието.

С виолетовата краска се извършва спасението на човечеството. Тя е краска на силата, на волята, на благостта, благодатта, смирението.

Вдигането на ръцете към Бога означава съединение, защото като се съединим с Бога, приемаме сила. Дясната ръка означава божествената мъдрост, а лявата - божествената любов. С вдигането на ръцете ние се съединяваме с Неговата Любов и Мъдрост (ръцете са опънати нагоре).

Всяко житно зрънце носи със себе си съзнание и божествена мисъл. Засега най-хубавата храна са житото и плодовете.

Добрите хора имат приятна миризма, лошите - вонят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...