Jump to content

4. С нетърпение очакваме славния ни много мил и любим Учител


Recommended Posts

4. С нетърпение очакваме славния ни много мил и любим

Учител

1920
.20.10
Писмо от Нешка Анева в Свищов до Стефан Тошев в Карайсен:
 
Милий ни любезен братко, Ние много замълчахме па и забравихме обещаното. Колко сме виновни !! ... Молим те прости ни, прости ни добрий братко. Никога не те забравяме, всякога е най-голяма радост и благодарност си спомняме за теб и те благославяме. Нека Бог те благослови.
 
Всички сме много добре. Слава и благодарност Богу. Всякога сме заедно - сестрите, братята и с любов и велика радост в Господа следваме Пътя. С нетърпение очакваме славния ни много мил и неизказано любим Учител. Идването му се предполага скоро - когато Бог ще благоволи и то ще ни се предизвести вярвам. Ще съобщим и теб разбира се и колко ни се ще щото ти да бъдеш при нас тогава!
Обади се някога по телефона, молим те и пиши ни пак нещо хубавичко както тогаз. Колко се радвахме на него писмо и колко пъти го препрочитахме! Аз го нарекох "послание".
 
Приеми сега, братко хиляди най-сърдечни поздрави от братята и сестрите -Анчо, Генчо, Слави, Пенка, Невянка, мама/и тя е отредена вече за наша сестра - Слава Богу/ децата и мен. Благодатта на Господа Исуса Христа да бъде всякога стебе-любезний добър братко! Бъди благословен во веки!
 
Сестра ти в Господа Исуса Христа Надежда /Нешка/. Поздрав брат Анчо!
 
1921
 
Учителят пише от Свищов писмо на Стефан Тошев в Севлиево. През 1921 година на събора в Търново е даден списък на присъствалите от Свищов като част от Общ списък на В.Б.Б. по години на повикването в срещата през 1921 година от 19/6 август петък до 25/12 август четвъртък включително в град Търново:
 
Анчо Анев, Генчо Александров, Слави Гюдеров, Димитър Халачев, Неша Анева, Невенка Богданова, Пенка Н. Димитрова, Еленка Симеонова. На третия ден на 21 август в реда за четене на Новия завет се пада под № 15 свищовци да четат II послание до солуняните, което завършва с думите:-
 
"Благодатта на Господа наш Исуса Христа да бъде с всички вас. Амин"[26-29]
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...