Jump to content
Ани

17.Никакъв наем няма да ти вземам

Recommended Posts

17.Никакъв наем няма да ти вземам

1938
 
Спомен на брат Гради Минчев за сестри и братя от Свищов: "Като привърших работата си в Никопол, после отидох в Свищов. Там имахме една сестра Виржиния. Тя като научила, че съм в Свищов, дойде и ме заведе в къщи и ми каза: "Брат, ето аз съм шивачка", имаше две-три момичета там да и помагат."Вечер стаята е свободна. Ще спиш тука."
Викам: "Добре сестра. Ами колко лева наем ще ми вземаш?"" Никакъв наем няма да ти вземам. Ще идваш тук и ще ми бъде много драго". След няколко дена пристига в Свищов сестра Цветка Симеонова (Щилянова). Тя нали беше художничка, а знаеше, че работя на пристанището. Намери ме значи на работата ми аз я разходих по Дунава с лодка. Сестра Виржиния пък, понеже не ми взема наем, аз и направих някои работи, като мивка, казанче за мивката и и помагах каквото мога през свободното си време.[20-228]
1939
1939 на 22 март Учителят записва посланието към учениците "Вечният завет на Духа"
1942
Учителят завършва Паневритмията със Слънчеви лъчи и Пентаграма
1944
 
Учителят си заминава от този свят. При изпращането му присъстват живеещите на Изгрева приятели от Свищов: Нешка Анева, Йустина Халачева, Саша Халачева, Надежда Конова, Тодорица Станчева, Невянка Богданова.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×