Jump to content

8. ИНГРЕСИИ НА СЛЪНЦЕТО В КАРДИНАЛНИТЕ ЗНАЦИ


Recommended Posts

8. ИНГРЕСИИ НА СЛЪНЦЕТО В КАРДИНАЛНИТЕ ЗНАЦИ

Небесните карти на сезоните и досега се съставят според навлизането на Слънцето в кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог). Обикновено за дата на годишния хороскоп се взима влизането на Слънцето в Овен.

Древните твърдели, че за да се състави небесна карта на една страна за дадена година, трябва да се вземе предвид изгряващият знак - асцендентът, когато Слънцето се намира в 0° в Овен. Ако това е неподвижен знак (Телец, Лъв, Скорпион или Водолей), картата е валидна за събитията през цяла една година. Ако е подвижен знак (Близнаци, Дева, Стрелец или Риби), картата важи за 6 месеца. Следователно, за да се състави небесна карта за следващите 6 месеца, трябва да се вземе

предвид ингресията на Слънцето във Везни. Ако изгряващият знак е кардинален (Овен, Рак, Везни или Козирог), картата важи за 3 месеца. Това означава, че трябва да се вземат предвид небесните карти за лятото, есента и зимата.

Според астросоциологията, годината е брънка от голямата историческа верига, която бележи етапите в историята на народите. Тази брънка има своите пулсации и своите амплитуди. Тя е потопена в по-мощни астрономически фактори. Това са планетните цикли, прецесията, която се изразява чрез зодиакалните знаци.

Според Учителя годината има 3 етапа:

физически;

духовен

и метапсихичен.

Физическата година започва на 1 януари, духовната година започва, когато слънцето влезе в Овен. а метапсихичната година започва на 19 август. Тази дата е важна, защото на този ден Бяпото Братство прави годишната си равносметка. Според Учителя трябва да се съставя небесна карта на тези 3 фази. Тези фази не са статични. Това са полета на електромагнитни сили, в които се проектират енергиите на интелигентни същества, и които са неразделна част от природата.

Във връзка с това Учителят подчертава: „В природата има цялости, които проникват всичко със светлината си. Има много Видове лъчи. Чрез тези лъчи, тези същества се проявяват. Когато гледаме звездите, ние влизаме в контакт с тези същества, с Вечността, с един свят на хармония, а също и с мислите на тези висши същества, населяващи звездите”.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...