Jump to content

7. УЧИТЕЛЯТ ЗА КОМУНИЗМЪТ - СЪЩЕСТВУВА ОТКАК СВЯТ СВЕТУВА


Recommended Posts

7. УЧИТЕЛЯТ ЗА КОМУНИЗМЪТ - СЪЩЕСТВУВА ОТКАК СВЯТ СВЕТУВА

A3 СЪМ ОНЗИ ЧОВЕК . Беседа от Учителя ,държана на 28 септември 1919 г. - В: Да възлюбиш Господа . Неделни беседи . София . 1946. с. 151 -152

„ Някои мислят, че комунизмът е нова наука. Не, стара наука е комунизмът; той съществува откак свят светува. Когато пръстите на ръцете и на краката страдат, целият организъм страда. Здравите клетки започват да изпращат храна и енергия към болните и така ги подкрепват. Клетките са малки душички, които след време ще се развият и ще станат индивидуални души, разумни като вас. Дайте им условия да се развият. Те са комунисти, отказали се доброволно от своята собственост. Те казват: Господарю, ние ще живеем заради тебе. Когато господарят им направи отклонение от правия път, те казват: Господарю, ти трябва да умреш. В тоя смисъл, смъртта не е нищо друго, освен край на монархическото управление в човека. Това управление трябва да умре. Бог е начертал какво ще бъде управлението, и ние трябва да го приложим.

Ако всички, които ме слушате днес, сте готови да напуснете старите си вярвания, т.е. изсъхналите шушулки, и потърсите Бога с всичкото си сърце и душа, ще Го намерите. Който е намерил Бога, той обича всички живи същества, от най- малките до най-големите. За него няма страдания, за него не съществува ад.

И тъй, ако искате да се освободите от страданията и нещастията, потърсете Господа. Той е в сила да ви освободи от всички мъчнотии, да вдигне товара ви. Някой тури на гърба ти голям товар, не можеш да го носиш и се оплакваш. Господ чуе плача ти, изпрати някой силен човек да вдигне товара ти. Задлъжнял си, клюмнеш глава, не можеш да платиш дълга си. - Какво ще направиш? - Ще се помолиш на Господа, и Той ще изпрати един благороден, щедър човек да ти помогне. Ти се зарадваш и казваш: Има Господ.

Сега всички хора искат да управляват. Това нищо няма да допринесе. Трябва да се излезе от тая обществена кал. Спасението на България е в това , всички българи да се обърнат към живия Господ , Който държи съдбините на народите в ръцете си. Те се кланяха на германци, на англичани, на американци, на французи, но никой не им помогна. Казано е: „Проклет е оня, който се надява на човека.

" Нека българите се обърнат към Бога и кажат : На Тебе, Господи , се кланяме. На Тебе уповаваме . Никаква политика не ни трябва. Долу всички узурпатори ! Долу всички лъжци !

„Аз съм онзи човек, който видях скръб от жезъла на Неговата ярост." - Кога иде Божественият жезъл? - Когато настъпва нова култура, нова епоха."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...