Jump to content

Recommended Posts

КОЙ СИ ТИ

На земята няма по-сложно същество от човека. Органически, той е най-сложното същество;

и геометрически той е най-сложната формула. 75.4-296.

Ще кажете, че човек е най-разумното същество в света. Аз пък ще кажа, че човек е най- сложната математическа формула в света. Ето защо, според мене, очите, ушите, устата, брадата, веждите на човека представят математически и геометрически формули. 73-269.

Понеже човекът е създаден от материята на целия Космос, той се нарича микрокосмос. 43.23-10.

Човек представя малка вселена, малък център на общата Вселена. Ако погледнете човека с окото на ясновидеца, ще видите, че той представя малка слънчева система, около която се движат толкова планети, колкото планети има в слънчевата система на физическия свят. 19-37.

Човек най-първо трябва да започне от себе си, да определи, какво представлява той, като малка величина в целокупния живот. Човек е дроб, т. е. чар от Цялото. Как се определяте като човек? Казвате: Този е Стоян, онзи е Иван. По какво се отличава Иван от Стоян? Каква разлика правите между двамата? Различават се те по нещо. Например, ако измерите обиколката на главата на Иван, тя е 56 см, а тази на Стоян - 57 см в окръжност. Двамата се различават и по ръст, както и по дължината на ръцете, по дължината на пръстите, по устройството на кожата и т. н. Изобщо днес не могат да се намерят двама души, които да имат еднакви размери в устройството на целия им организъм както и в отделните им удове. Значи различни сили действат в различните хора. 12 ÷131.

Човек представя малка вселена, с определена цел и движение в определена посока. 81.32.

Човек: сбор от енергии, които се стремят към общ център. И обратно: човек е сбор от енергии, които излизат от общ център и се разпръскват в различни посоки. 60-105.

Външно, човек представя една малка, опашата звезда, но в идейния свят той е грамаден. Неговите идеи отиват до Слънцето, до звездите. За какво може да мисли един мамонт? Преди всичко неговата форма е толкова голяма, пък и мисълта му се простира на около 2 ÷ 3 километра, а най-много десет километра. Обаче, човек, с този голям простор на своя ум и с това голямо разширение на своето сърце, може да влезе във връзка с всички хора. 16-128.

Всички същества, били те напреднали, или не, трябва да минат през материалните светове. Едни от тях помнят от де идат, други не помнят. Обикновените хора на земята не помнят нищо от предишното си съществуване. 19-36.

Човек е частица от Цялото и вследствие на това, съзнанието на всички хора на земята, от първия човек още и до всички сега съществуващи, е съединено в едно цяло. Съзнанието на всички тия хора съставлява космическия човек. 10.29-7.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...