Jump to content

МИСЛИТЕ И ЧУВСТВАТА НА ЧОВЕКА


Recommended Posts

МИСЛИТЕ И ЧУВСТВАТА НА ЧОВЕКА

Човек е цвете, което трябва да мисли и чувства правилно, за да се разцъфти в красивия Божествен свят. 89-82.

Светлината на вашия живот се обуславя от интензивността на вашите мисли. Всеки човек в света се познава по светлината на неговия живот. Аз говоря за разумните хора, за разумния живот. Всеки един човек, като влезе в разумния свят, по светлината му се познава, откъде иде и какъв живот живее. Добрият живот е изразен в него; лошият живот - също. Когато отидете в духовния свят, тази светлина ще ви посрещне. Светлината, това е вашето богатство. Всичките ви минали животи, и всичките ви бъдещи животи са зависими и ще зависят от светлината на вашата звезда. 9.17-11.

В света има само едно име, с което човек може да се назове то е човекът на мисълта – „манас” наречен. 9.14-16.

Ако мислите на хората в няколко поколения вървят в низходяща степен, те започват да се израждат. Израждането става отвътре. При израждането се забелязва промяна в носа. Щом човек се отклони от правия път, носът му се пречупва, той вече не е спуснат перпендикулярно надолу. Челюстите му започват да изпъкват навън както у животните. Носът същевременно изгубва своята дължина. Следователно, когато човек не живее нормално, челюстите му започват да се издават напред, брадата му се пречупва и скъсява, докато най-после съвсем се изгуби. Челото пък ляга назад, скулите изпъкват и тогава човек започва да прилича на животно. Разликата между човека и животните е тази, че животните нямат голям нос, нямат брада и чело. Челото им е слабо развито. 43.20-5.

Човек трябва да знае каква е онази първична материя, в която функционира мисълта. 9.14-16.

Нечистите мисли и желания разполагат човека към нечиста храна. 25-234.

Йерархията на ангелите е основа на живота. За да бъдем във връзка с тях - всички хора - мъже, жени, деца трябва да раждат. Който не може да роди една възвишена мисъл, едно добро желание, не е свързан с ангелите. Всеки момент трябва да раждате. Който не ражда сам прекъсва връзката си с ангелите. 25-264.

Чувствата и способностите на човека се проектират върху лицето, черепа и тялото му. 66-22.

Когато низшите чувства взимат надмощие, човек погрознява; когато висшите чувства в него взимат надмощие, той става красив. 69-251.

Когато Любовта ви посети, добре е да измерите носа, врата и ръката си. 27-170.

Първо, Божието благословение минава през гърлото, после отива в стомаха, оттам - в белите дробове и най-после се качва в мозъка. Ако не е така, ти не можеш да реализираш своите мисли. 68-78.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...