Jump to content

ДА РАБОТИМ НАД СЕБЕ СИ


Recommended Posts

ДА РАБОТИМ НАД СЕБЕ СИ

Сегашният човек още не е дошъл до онзи образ, до онази красота, която някога е имал. 35-252.

Днес никой не е доволен от себе си, нито от своята външност, нито от своите вътрешни прояви. Ставате сутрин и започвате да се оглеждате в огледалото и виждате, че в устата, в очите или в носа ви има нещо криво, някакъв дефект. Щом забележите това, веднага туряте огледалото на cтpaнa и въздишате. Като мине мъката ви, вземете друго огледало и пак се оглеждате, дано в него да сте по-красиви. Но пак същото виждате. Така минават дните, докато един ден съвършено се обезсърчите. Няма защо да се обезсърчавате. Човек трябва да работи вътрешно върху себе си, да придобие такъв цвят и такива черти на лицето си, които да отговарят на нормалното състояние на неговата душа. Такива черти на лицето и такъв цвят се срещат само в абсолютно здравия човек, в когото всичко е в нормално състояние. 22-179.

Ще ви запитам: на какво се дължи борбата, която става в човека? - На стремлението му да се очисти от ненужния материал в него. Какво представлява този ненужен материал? - Той е известна материя в космоса, която се дължи на изостанали същества в своето развитие. Тази материя полепва по струите на живота и днес тя трябва да се филтрира, да се отдели от чистата материя. Ние, които сме дошли на земята, не трябва само да знаем, как да живеем, но трябва да пречистим своя живот, да пречистим ума и сърцето си, за да бъдем здрави.43.23-11.

Да работи човек върху себе си, това не значи да господарува на тялото си, но да го разбира. 83-363.

Ние градим нашите линии и органи, според както постъпваме. Ти или градиш или събаряш. Та е според както, постъпваш. Затова казвам: всяка ваше действие, всяка ваше чувства и всяка ваша мисъл ще постави едно малко камъче в градежа на вашето, здание. И ако някой ден имате едно красиво чувство, радвайте се през целия ден, че можете да поставите едно хубаво камъче на зданието си. Бъдете доволни, че сте поставили тази хубав камък. Щом у вас съществува идея за неща красива за неща велика, трябва да работите идеална. 75.4-95.

Като развивате зрението, слуха и другите си сетива, работете и върху вътрешните качества, например, върху чувствителността. Чувствителният може с една докосване да ръката на човека да познае, добър ли е или не. Като се докосне до ръката на някой красив, но лош човек, той изпитва неприятно чувство като че ли се е докоснал да мечка. Ако чувствителният затвори очите си и се докосне до ръката на някого, маже веднага да каже, добър ли е или лош. 25-312.

Щом не сте доволни от това, което ви е дадена, трябва да работите върху себе си. Ако работите съзнателна върху себе си, ще ви се дадат упътвания, как да работите върху различните области на мозъка си, за да предизвикате дейността на умствените си сили. По тази начин ще внесете равновесие в себе си. 73-267.

Ще работиш върху себе си, като се ползваш ат енергиите, които протичат през ушите, носа, устата и очите. Отвреме-навреме ще пипаш очите, ушите, носа, устата си, за да си въздействаш. Обаче трябва да знаещ кога да правиш тези упражнения. 68-321.

При самовъзпитанието си, човек трябва да работи върху движението, на очите, на устата си, да ги тренира. 68-118.

Ученикът трябва да работи върху мускулите на лицето, на носа, на брадата си, да ги координира. 81-145.

Ката ученици работете върху създаване на хармонични линии на лицето, на главата, на цялата си тяло. Само така можете да поставите основа на вашето, бъдеща тяло. 83-364.

Когато човек върви по закана на самоусъвършенстването челото му става голямо и широко, брадата се издава напред, ушите се оформяват. Всичко това са външни признаци, външни промени, които стават с човека. Но ако погледнете на онези промени, които стават в човешкия мозък, които стават в стомаха, както, и в самите мускули, когато човек се самоусъвършенства, вие ще имате ясна представа за великия човешки организъм. 10.25-20.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...