Jump to content

БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕКА


Recommended Posts

БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕКА

Христос донесе на човечеството културата на любовта. За тази култура са нужни хора с отворени очи, с отворени умове и сърца. 25-22.

Как се познава, кой човек възприема и прилага Божията Любов? Ако челото на човека се повдига и разширява, ако главата му горе, на темето се повдига, той е добър проводник на любовта. Ако ръцете на човека не станат по-деликатни, и чертите на лицето, му по-меки, той не е дал път на Божественото Начала в себе си. Ще кажете, че който, работи физически, не може да има меки ръце. Така е, работникът има груби, корави ръце, на това не се позволява. Не е позволена на човека да злоупотребява със силите на своя организъм. В бъдеще, когато, животът на хората се подобри, всички ще вземат участие във физическата работа. Тогава времето, ще бъде така разпределена, че ще се застъпят всички сили: физически, сърдечни и умствени. Човек ще употребява три часа робата за сърцето, три часа умствена работа, три часа за хранене, седем часа сън, т. е. разходка от физическия в духовния свят. Останалите пет часа са за благотворителни дела: садене на плодове, отглеждане на цветя, посещаване на бални и др. 25-300.

Когато Божественото съзнание в човека се пробуди, той свети. Неговото сърце и неговият ум са запалени с Божествения огън на Любовта. 16-132.

Когато лицето, на човека е чисто и светло, като на светиите, от сърцето, му излиза пламък, светлина. От мозъка и от сърцето, на много, учени излиза също такава светлина. Приятно е на човека да среща хора, на които главите, лицата и сърцата светят. Това значи хора на новата култура. Когато всички хора придобият тази светлина, те ще си подадат ръка, и всички заедно ще светят, ще показват пътя на ония, които са се отклонили от него. 16-132.

Съвременният човек вижда само с очите си, чува с ушите си, вкусва с езика си, опитва миризмата с носа си, поради което тялото му е още в тъмнина. Очите, ушите, носът изпълняват днес специфична служба, не си помагат взаимно. Ще дойде ден, когато очите, ушите, носът съзнателно ще помагат на ръцете и краката. 148-170.

Дето умът, сърцето и душата на човека са добре развити, там вече може да се говори за висше съзнание, за причинен свят. Това се постига постепенно, чрез последователна работа върху физическото тяло, върху сърцето и ума, върху висшия разум и най-после върху душата и духа. Така стават хората велики и знатни. 25-16.

Един ден, когато влезете в духовния свят, вашите мисли и чувства ще станат обективни и като ги видите, ще се засрамите от себе си, ще разберете, че не сте готови за този свят, и ще пожелаете по-скоро да слезете на Земята, да работите за съграждане на своето светло бъдеще. Затова, именно, човек се преражда. 24-17.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...