Jump to content

154. Сега се образува нов път в съзнанието на братството


Recommended Posts

154. Сега се образува нов път в съзнанието на братството

На 8 януари 1941 г. сутринта, Учителят каза в беседата: "Туряме Любовта като нова сила за в бъдеще. Проявлението на Любовта е един от най-великите моменти в Битието. Сега се приготовлявате за Любовта. На физическия свят ще сте дете, в духовния свят - възрастен, а в Божествения свят - стар, тогава ще се проявите правилно в Любовта. Децата носят сила, възрастните - топлина, а старите-светлина. Туйу което могат да ви вземат хората не е любов - свързвайте Любовта с безсмъртието. Божественият свят е хармоничен, човешкият е мелодичен, а духовният свят дава сила на тона. Пеперудата е дете на ангелите - има 40 багри."
На 7 януари се срещнах с Учителя. Той ми каза следното: "В миналото е трябвало милиони години, за да поникне нещо, а сега - само няколко месеца защото в Любовта нещата стават бързо - времето се съкратява в Любовта. В чакането на Любовта времето е дълго. Сега се образува нов път в съзнанието на братството. Опишете "Пътят на Новия Живот", (Забележка. Оттук идва заглавието на второто издание на книгата на Весела Несторова) то е както дървото - зиме е в състояние на приготовление, пролет - в цъфтене, то е обличане, а есен - плодовете са узрели, то е работа - това са етапите. Млад, възрастен и стар. човек трябва да носи тези трима едновременно - то е да знае към всеки как да се отнесе. Когато момата играе на хорото, то е цъфтене. А когато я турят на работа, то е зреене. Детето продава житото, възрастния меси хляба, а старият го яде. Има колела големи и малки, всички да работят заедно."
На 10 януари Учителят даде следните ценни мисли: "Създайте си един идеал - каквото правите, да го правите за Онзи, Който всичко ви е дал. Сами да се филтрирате - не оставяйте прах и кал във вашето съзнание, пречиствайте го.
Реализираната красота е воля, съдържанието на красотата е сърцето, а оня простор на красотата е ума. Красивият човек успокоително действа. Векове на усилена деятелност прави един ангел - минал е дълга школа на възпитание, докато се е проявил. Да имате непреодолима воля. Та и вас сега на изпитания са ви сложили. Туй, което ви е дадено, ви трябват най-малко 1000 години да работите, за да го развиете. Сега съчетаваме частите на човешкия ум, сърце и воля, да се сглоби човешкия организъм, да може душата да се прояви, да си доволен от себе си и да си доволен от Господа.
Вие не сте цъфнали още! Какви деца ще станете, та ангелите ще се спират при вас да ви оглеждат. Вие при едно хубаво цвете не се ли спирате? Няма по- красиво нещо на земята от едно цъфнало сърце, от един цъфнал ум, от една цъфнала воля, облечени в царски дрехи."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...