Jump to content

161. Гениите на музиката ви дадоха тази песен


Recommended Posts

161. Гениите на музиката ви дадоха тази песен

И наистина, след една година я развих в песента "Хвала на Любовтаа в течение на 21 години тя остана основен мотив в ораторията, /Тази оратория е озаглавена "Отец на Светлините" (неизд.) - авт. бел. / която написах върху книгата "Заветът на цветните лъчи" от Учителя! Когато за първи път изсвирих и изпях на Учителя песента "Хвала на Любовта" Той ме накара да я повторя и я изслуша внимателно. Първите думи бяха: "В смирение приближете се до Вечния Баща". Учителят ги коригира "В смирение едно станете с Вечния Баща". След няколко дни Учителят ме видя на площадката при лимоните и тихо ми каза: "Гениите на музиката ви дадоха тази песен. Тя ще ви следва през целия ви живот". Думите Му излязоха верни, напълно верни, защото тази тема никога не ме напуска и става майка на много други творби. С магическата сила на музиката Учителят работеше върху всички земни съзнания, преобразяваше ни и ни въвеждаше тихо, но сигурно в обетованата земя, за която ни говореше понякога. "Новото ще влезе чрез музиката в света", казваше Той и създаваше постоянно песни, паневритмии - музика със съответни движения и пр. Велик музикант, вдъхновен и мощен творец е Учителя. Той веднъж казал на някой, че ако слезе на земята следния път, ще слезе като музикант.
"Пейте, рекох, чрез пеенето излизате от противоречието. Пеенето е бърз метод за постижения и много можете да постигнете чрез музиката", ми казваше Той. Постоянно ни напомняше за великото предназначение на музиката и веднъж каза: "Когато отидете пред вратата на рая, ще ви накарат да изпеете една песен. От това ще зависи дали ще ви пуснат вътре."
В.К.: Така, добре. На с. 135 "Хвала на Любовта". Песента нотирана ли е? Весела: Да. В.К.: Вие я имате, нали? Весела: Да.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...