Jump to content

Recommended Posts

172. Молитва

В беседа, след завръщането ни от Витоша, Учителят каза: "Сам да се качиш на планината с чисто сърце. Аз ще ви покажа пътя. Онзи, който е влязъл в Божествения живот, той седи толкова високо, че никой не го засяга. Няма по- велико нещо от това, човек да бъде в съгласие с Бога, да Го чувствува в себе си, да бъдеш в съгласие с всички висши същества. Да пресеете вашите мисли, една мисъл съществена да остане, на която може да разчитате. Ние ще се приближим при Бога, а не Той към нас."
От една мелодия, която бях чула Учителят да свири на пиано една вечер, се създаде песента ми "Молитва", която изсвирих на Учителя на 15 октомври. Думите й са:
От далечни светове
долитна Твоя глас
и стигна той до мен,
Ти обитаваш чисти, светли мирове,
лика Ти не познавам аз,
но чакам всеки ден
да слезеш Ти при мен, Господи,
да дойде Духа Ти.
Една сутрин, след упражненията на полянката, Учителят ни говори дълго при черната дъска в салона, след това ми даде ключа на пианото и ме помоли да свиря на групата и да пеем. Както свирех и пеехме, Той влезе в салона и седна до мен. Изпях му новата си песен "Молитва" и Той каза: "Тази песен ти си отишла да я посрещнеш, колко ти са удряли краката, докато изкачиш върха. Тя иде по необикновен път - излиза от сърцето, минава през ума, душата, духа. Тя е там, където ума и сърцето се срещат Съществото е слязло тихо при теб, да те извади от водата и те заведе на светъл връх, където си оставила богатството си никой да го не докосне и си видяла светлина. Има светлина в песента. Тя показва пътя, по който влиза в нас светлината. Любовта слиза тихо на пръсти, да не събори стените. Сега мекото и тихото навлизат да завладеят света. Това е песен на една много изстрадала душа.
Горно Сол е качваш се в красивия свят, но не оставаш там, а слизаш да повдигнеш другите, само оставяш богатството си там.
Когато едно разумно същество слиза отгоре и гледа на земята нещо много хубаво, тихо пристъпя, а когато човек види нещо хубаво горе, силно пее, за да влезе в света им. Великите - тихо, а малките - силно."
Тогава Учителят седна на пианото и тихо запя.
В.К.: Сега на с. 148 има тука песента "Молитва", долу. Сега, тази молитва нотирана ли е или само в стихотворна форма? Весела: Аз я имам на касета. Всички тия песни на касета съм записала.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...