Jump to content

261. Спряла е ума и е влязла да изучава духовното


Recommended Posts

261. Спряла е ума и е влязла да изучава духовното

Седнали на трапезата в стаята, стояхме до късно вечерта и слушахме бликащите изворни струи на Мъдростта, на която никога не можехме да се наситим. Беше топла пролет и през отворените прозорци долитаха трелите на славеите в храстите. Музиката на природата се хармонизираше с чудните слова на Учителя и ни отнасяше в красивия свят на небето, за който непрестанно копнееха душите ни.
"Красотата е нещо много подвижно, живо, красивите хора шум не вдигат. Най-красивите хора са в Кавказ. В природата красотата е истинската ценност- красивите неща са ценни. Ангелите са много красиви. Красотата е нещо вътрешно, скрито, хората не го виждат, то е духовно нещо. То не е физическо. Физиологически, то е симетрия на лицето.
Животните имат хубави тела, но не глави - лице нямат. Трябва да имаме образци за красотата. Има една променчива и една непроменчива физиономия."
Някой брат, помня брат Неделчо, запита Учителя под кои планетни влияния съм. Той отговори: Спряла е ума и е влязла да изучава духовното. Юпитер е скрит в нея. Носи чертите на 200-300 хиляди души. Човек трябва да си представи себе си извън тялото.
Никога не изучавайте патологическите физиономии, но добрите - нормалните.
Когато не свързваш Любовта с никаква жива форма, ще проникнеш в цялата вселена. Да нямаш обект в Любовта.
Човек трябва да намери постоянното и вечното във временното и променливото. Човек е ценен, загдето Великото, което живее, е ценно, той трябва да се радва, че е част от природата. Величието на живота, което понякога чувстваш е Величието на Бога, Който живее.
Една Нова Епоха е творчески акт на Бога. Под други закони е вече тя."
В.К.: Сега, на с. 23 Неделчо пита Учителя под какви влияния сте. Той казва, че сте под влияние на Юпитер. В кой дом в хороскопа ви е Юпитер? Весела: Юпитер е в първия дом в знак Везни. "Юпитер, казва, е скрит в нея." Юпитер е скрит в нея. Значи, обществена работа и действително, аз цял живот съм била в пансиони с много хора, в Америка пътувах непрекъснато, говорех за България, въобще съм вършила непрекъснато обществена работа.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...