Jump to content

266. Онзи, който иде сега в света носи свобода за всички


Recommended Posts

266. Онзи, който иде сега в света носи свобода за всички

Петровден - най-радостният празник в живота ни. Та не е ли и природата в апогея на своята сила и разцвет на този ден! С притаен дъх стоим в широката стая - едни седнали, други прави в очакване на Учителя. Тържествен и величествен Той влиза и ни поздравява. Денят се пада в сряда - редовният ден за школна лекция. Но този път очаквахме нещо ново, нещо неизказано до този момент от никого в света. "Той иде!" (Забележка: Беседа на Учителя от 12 юли 1944г. Отпечатана в "Завета на Любовта". Т. I. София, 1945, с.84)
Първо Коринтяном, 13 гл. - за Любовта. Учителят чете от беседите "Вечното благо", с. 121-123. (Забележка: "Вечното благо". Съборни беседи 1943-1944. София)
"Неизмеримата Божия Любов, Мъдрост и Истина са плодове на Божия Дух. В хармонията на Любовта всичко е на място и човек е доволен. Когато човек е доволен, той е в реалността. Ти се безпокоиш от нереалното, а Любовта носи всичко. Кой е израснал и станал богат от страдания? Като не разбираш доброто, то се превръща на зло, а като разбираш злото, то става добро. Щом откъснеш един плод, трябва да го изядеш. Всички страдат, като откъснат една Божествена мисъл или чувство и не го изяждат. Никога не късайте плода, преди да сте изгладнели.
Новото учение седи в това, да знаеш как да снемаш раницата от гърба си. Глупак е, който уповава на своята къща, или разчита на себе си.
Единственото реално нещо е Любовта. Когато чувстваш най-малкия подтик на живот, то е Любовта. Сладчината на плода е Любов.
Онзи, Който иде сега в света носи свободата за всички - Той носи Любовта. Той иде с изгряващото слънце и заминава със залязващото слънце. Той иде с чистия въздух и заминава с нечистия въздух. Той иде с чистата храна и заминава с нечистата.
Досега сърцето ви е било все andante, а сега ви трябва allegro. Andante, хората го създадоха, a allegro Бог го създаде. Старите хора образуваха andante. Allegro е ритмичното ходене, мислене и чувствуване.
Любовта е камертон - Любовта е туй, което ви помага. Мъдростта и Истината е туй, което ви наглася. Ако не нагласиш живота си съобразно с Любовта, мисълта си съобразно с Мъдростта и постъпките си съобразно с Истината, не можеш да станеш ученик.
 
Бог винаги говори благо, като слънцето. Гласът на Бога е благото на живота. Бурите са дисонанси. Христос не може да дойде на земята - бит е. Да сме доволни от живота. В хубавата мисъл, в хубавото чувство и в хубавото разположение Бог се проявява. Ти, ако си познал страданията Христови, няма да правиш прегрешения. Вечното движение не може да спре. Животът не може да спре. Любовта е единственото нещо, което не се губи. Единственото нещо, което може да изгаси Божията Любов е безлюбието. Остените на миналото станаха днес пера за писане. Никой в света не може да се подмлади без Любовта. Туй, което ида право от Бога, то подмладява. Щом те погледне Господ, ти се подмладяваш - радостен и весел си. Щом те погледнат хората, ти си скръбен и спиш.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...