Jump to content

272. Скръб и радост са един процес


Recommended Posts

272. Скръб и радост са един процес

Същият ден, привечер, Учителят ми говори дълго за скръбта. Не можех да запиша чудните неща, които ми каза, но ето една малка част записана: "Скръбта е един отделен красив свят. На земята в скръбта влиза греха, скърбим за изгубената чистота. В радостта всичко изхарчваш и оставаш празен - иде скръбта, в която си на угощение, нахранваш се, ставаш доволен - иде радостта. Скръбта е зелен плод, който ще узрее - ще дойде радостта, радостта е зрял плод - ще посееш семката му в земята - иде скръбта. Скръб и радост са един процес. На земята скръбта е вътре, радостта е вън, на небето радостта е вътре, скръбта вън. След всяко опитване иде нова теория. Първо е фактът, после теорията.
Като слезе първо човек от невидимия свят, носи подаръци оттам - радостен е.
Досега скръбта е била един тъмен свят, като се освети сега, ще се види красотата му. Нова светлина трябва, за да видиш този свят. Човешкият свят започва с радост, завършва със скръб, ангелският свят започва със скръб, завършва с радост, а Божественият свят започва и завършва с радост.
Да виждаш Любовта на Единия в множеството и Любовта на множеството в Единия. Слънцето като една маса изглежда, но то е голям колектив.
Ще стане извор на жива вода вътре във вас. Процесът на вечното обновяване и пробуждане е един и същ. Най-голямото пробуждане е старостта, а роденото дете е спяща душа, която постепенно ще се пробужда.
От днес започват да вземат форма нещата - Новото, което сега иде, то тръгна отгоре - слиза. Ще стане вселяване на Духа. Духът-Утешител са ония добри същества, които, като грешим, все ни нашепват отгоре: "Ще се поправи това", и ни утешават.
Теорията е обясняване на превозните средства, по които иде до нас сладчината. На всяка степен на опитване на сладчината, нова теория се създава. За разбиране на тия неща, нова светлина трябва."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...