Jump to content

ПРЕЧИСТВАНЕ НА ТЯЛОТО


Recommended Posts

ПРЕЧИСТВАНЕ НА ТЯЛОТО

В човешкия организъм има и въздухообразни, и течни, и твърди тела, но понякога става накопление на тия вещества, което се отразява по един или друг начин върху човека. Обаче разумната природа не позволява да се престъпват законите й, т. е. тя не търпи никакви житници, никакви хамбари в тялото на човека. Всеки ден човек има право да взима от нейните складове само толкова, колкото му е нужно за деня. Но вследствие отдалечаването на човека от разумните закони на природата, у него се заражда желание да се осигури, и той всеки ден живее с мисълта да трупа, да събира, колкото може повече. Това негово желание се предава и на самите клетки, в които постепенно става отлагане, натрупване на излишъци, неоползотворени от организма материали. Този човек започва да надебелява, да затлъстява и в последствие в него се зараждат различни болести. Сложните явления, големите величини създават натрупване в човешкия организъм. 77.1-5.

Съвременните лекари отдават много от неразположенията на човека на утайките, които се намират в неговото тяло, затова търсят начини за пречистването му. 38-185.

Окултният ученик трябва да работи за пречистване на тялото си. Някой казва: за да се пречисти човек, той трябва да изтощи тялото си. Не, това е криво заключение. Вие трябва да правите разлика между плътта и физическото тяло. Ако плътта ви отслабва, тялото ви не трябва да отслабва. Какво разбираме под отслабва на плътта? - Да се намалят низшите желания у човека, т. е. желанията му да се възпитат. 127-442.

 

Изложете се на слънчевите лъчи и всички вредни микроби, които са в тялото ви - Господ да ги прости, ще изчезнат. Щом вие си изложите и вашите тела на Божиите лъчи, съединени с Бога, тази Божествена светлина правилно ще проникне във вас и Бог ще измени условията. 120-291.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...