Jump to content

БЪДЕЩО ТЯЛО НА ЧОВЕКА


Recommended Posts

БЪДЕЩО ТЯЛО НА ЧОВЕКА

След хиляди години цялата земя, с планини и долини по нея, ще бъде коренно изменена, външно и вътрешно. Въз основа на този закон и човек ще претърпи големи промени; неговото тяло ще бъде преустроено. От преорганизирането на човешкото тяло зависи и културата на самия човек. 48-146.

Това тяло, човек няма да разруши, но то, като изпълни своята служба, понеже иде ново тяло, което сега се гради, то старото ще отстъпи мястото си на новото. Следователно, сега нашите нови чувства и способности ще се вложат в тези нови тела, които сега се градят. Това ново тяло у някои е в началото си, у някои то е на един месец. Аз говоря за граденето на това ново тяло, от което ще излезе вашето възкресение. С тези тела, с които сега живеете, не можете да вървите в тези истини. Тялото на плътта е плът, тялото на Духа е дух. 120-214.

Не е далеч времето, когато човек ще придобие онова, към което се стреми. Тогава той ще има по-красиво, по-здраво и усъвършенствано тяло. Днес човек живее в постоянна борба между плътта и Духа. Когато изработи своето ново тяло, той ще живее в мир и равновесие. Той ще излезе от живота на борба, от двойствения живот. 59-228.

Човешкото тяло още не е устроено, както трябва, т. е. не е още добре организирано. Един ден, когато човешкото тяло се устрои добре, тогава душата му ще се въплъти напълно в него, и той ще стане безсмъртен. 50-134.

В бъдеще човешкото тяло ще е по-съвършено. Когато пожелае той ще може да става невидим. Той ще става въздухообразен, воден според желанието си. 31-110.

Красиво е човешкото тяло, но бъдещето тяло ще се отличава от сегашното: ще бъде по-красиво, по-стройно, с по-голяма симетрия между отделните части. 147-320.

Добрият живот подразбира тъкане, т. е. устройване или организиране на бъдещето тяло на човека. Мислите, чувствата и постъпките на човека представят материала, от който се тъче новата тъкан. 88-153.

Ще дойде ден, когато човек ще пътува свободно от една планета до друга, но не със сегашното си тяло. Ново тяло трябва да се създаде, което да може да се разглобява и отново създава, за да го пренасяте от едно място на друго. Ще дойде ден, когато човек ще пътува по земята без тренове и без автомобили и аероплани. Той ще има ново тяло, устроено по нов начин. 24-16.

Ще дойде ден, когато Духът ще създаде безсмъртно тяло на човека. В този смисъл, задачата на човека, да се освободи от вpeменното, от смъртното тяло, да го превърне в безсмъртно... Той трябва да се развива, да минава в по-високи фази на развитие. 48-146.

По-висшите светове ще почнат да правят тела, в които хората ще функционират в една нова обстановка. Тогава хората няма да грешат, а ще възкръсват. Но докато човек добие това ново тяло, той трябва да работи дълго време. 41.16-8.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...