Jump to content

В. УЧИТЕЛЯТ ЗА ПРОБУЖДАНЕ НА ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ И РАЖДАНЕТО НА КОСМИЧЕСКИЯ ЧОВЕК 1. Идва религията на труда - след 1945 г.


Recommended Posts

1. ИДВА РЕЛИГИЯТА НА ТРУДА СЛЕД 1945 г.

ПРОТИВОРЕЧИЕ В СЪЗВУЧИЕТО . Беседа от Учителя, държана на 9 февруари 1919 г. В: Великите условия на живота , София . 1944. с. 88

„Дето животът се проявява правилно, там е Божият храм, там са свещите и кандилата. Когато хората се обединят и заживеят в любов и братски помежду си, те влизат в Божествения храм. Всички хора не са на еднакъв уровен, но всички могат да бъдат братя и да се ползуват еднакво от благата на живота. За онези, които се съблазняват от чуждите добрини и блага, Христос казва да се извади дясното им око и да се отсече дясната им ръка.

Дошло е време, когато християнските народи трябва да се побратимят и приготвят за бъдещата религия, която иде. След 45-та година, тя ще дойде, ще се наложи на човечеството и ще го преобрази. ( На 9септември 1944 г. комунистите идват на власт за 45г.-до 1989 г..) Тя е религията на труда. След нея ще дойде новото учение - учение за живота. Докато живият в религията на труда, хората все още ще се карат, ще се бият, но влязат ли в учението на живота, всичко това ще изчезне. - Защо? - Защото любовта ражда живота. Следователно, всеки трябва да си даде отчет, в коя религия живее: в религията на труда, или в религията на любовта. В религията на труда има две категории хора: едните живеят по Божествен начин, а се проявяват по човешки; другите живеят по човешки, а постъпват по Божествен начин. Това са неизбежни противоречия.

Обаче, живейте, трудете се и очаквайте новата религия, т .е. новото учение на живота, на работата и на любовта. Казано е, че животното в човека се мъчи, човек се труди, а Бог работи. Дайте път на Бога в себе си, Той да се прояви и да заработи чрез вас."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...