Jump to content

9. Защо ме заведоха при Учителя


Recommended Posts

9. Защо ме заведоха при Учителя

Били започнали бомбардировките над София. Населението се евакуира. Преди това Учителят е ходил 40 дни на екскурзии до Симеоново и се е връщал вечерта на Изгрева. Но понякога са преспивали там. Намерена е една постройка, която е била дам, т.е. преди това е била обор - място, където са нощували говедата. Престояла е няколко дни, но нямало никой наоколо. Седи и плаче, няма никой. Тогава се задава Йордан Андреев, който са наричали Аню и който се е водел като адютант на Любомир Лулчев. Най-приближен до него. Заговорва се с нея и казва, че трябва утре да приготви раницата си, за да я заведе до с. Мърчаево, където е отседнал Учителя. Тя се изненадва много. Значи има разрешение. На следващия ден те се срещат и Аню предлага да вземе тежката й раница, и да я сложи на гърба си. И така тръгват пеш от София през с. Владая до с. Мърчаево. Той я води, носи раницата, но през цялото време мълчи. А това са часове на преход. Накрая пристигат при Учителя, който я посреща усмихнат, а Аню отива при Лулчев, за да му се оплаче, че Учителят не му е обърнал внимание. Обяснява му, че е довел човек за някаква работа при Учителя.
Чак през 1972 г., след 28 години те се срещат, Аню и Весела, на улицата. Тогава той си признава: "Сестра, да не мислиш, че тогава аз току така дойдох в Симеоново, взехте и носих тежката раница до Мърчаево. Да не мислиш, че съм проявил братска любов. Не-е. Учителят ми нареди да дойда в Симеоново, да ви взема и да ви заведа в с. Мърчаево. И беше ме много яд, че Учителят обръща внимание на теб, а мен все едно, че ме няма. Но ме има, защото аз ви заведох при него."
Тогава Весела разбира, какво означава това, че първо трябва да те има на този свят. И второ, че трябва да си нужен на този свят, за да ти изпратят човек и да те заведат при Онзи, Който управлява този свят
Ето това е най-важното. Да си нужен някому и да му свършиш работата.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...