Jump to content

16. "Химн на обединените славяни"


Recommended Posts

16."Химн на обединените славяни"

Весела Несторова е в с. Мърчаево. Войната бушува, след като Германия е навлязла в СССР и се води борба на живот и смърт. Въпросът бе поставен така: ще оцелее ли СССР, т.е. Русия, ще оцелее ли славянството. Интересуваше се от бъдещето на славянството.
Един ден, като каптирала "Изворът на Доброто", до нея достигат от висините думите и мелодията на "Химн на обединените славяни". Тя е в едно възвишено състояние на творческия дух и нанася на лист нотния текст на песента. И след това я изпява. Не може да повярва, че е свалила песента.
Решава да я занесе на Учителя. Но в същия момент се разразява страшна буря. Гръмотевици и мълнии се изсипват, пороища от дъжд с часове. Бурята утихва, тя слага една черга на гърба си, покрила главата си и боса тръгва през пороищата от дъжда. Пристига при Учителя. Тя му подава песента. Той пожелава да я изпее. И в момента, преди да започне да пее песента, трясъци и мълнии се спускат до прозореца. Всичко трепери, звънти и фучи. Учителят казва: "За всяко действие се явява противодействие на земята. На другите планети има по- благоприятни условия."
И накрая Весела започва да пее. На всеки куплет е била прекъсвана от трясъка и мълнията на бурята. Накрая изпяла песента. Като завършила, къщата се огласила с невероятен трясък. Учителят погледнал през прозореца и казал: "Рекох, няма лесно да се обединят славяните. Ще има бури, мълнии и много пречки."
Изминаха десетилетия оттогава. Славяните не са обединени в името на Словото на Учителя. Само така могат да се обединят. Останала е песента, която Весела е публикувала. И аз ще я представя накрая, заедно с другите нейни публикувани песни.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...