Jump to content

10. ЧРЕЗ БОЖЕСТВЕНИЯТ ДУХ ЧОВЕК СЕ РАЖДА ОТНОВО


Recommended Posts

10. ЧРЕЗ БОЖЕСТВЕНИЯТ ДУХ ЧОВЕК СЕ РАЖДА ОТНОВО

РОДЕНИ ОТ БОГА . Беседа от Учителя ,

държана на 5 януари 1944 г.-В : Новият светилник . Общ окултен клас. Г. XXIII, 1943-1944 . София. 1946. с. 328-329

„Ето, и аз ви говоря за любовта, но ако Духът не влезе във вас и не ви изясни това, което говоря, нищо не може да разберете. Влезе ли Духът във вас, вие ще разберете нещата вътрешно и ще ги приложите. Важно е да ви се говорят верни неща, да ви се обясняват правилно, за да ги прилагате разумно."

„Днес искам от вас да направите най-малкото добро. Няма живо същество, което да не прави най-малкото добро. В малкото добро се крие силата на Бога. В най-малката любов се крие силата на Бога. Търсите ли Бога, очаквате ли някакво благо, ще го намерите в най-малкото добро и в най-малката любов. Бог е в малките работи, а не в големите. Ако искаш да направиш нещо голямо, велико, обърни се към човека. Той се занимава с велики работи. Ето защо, разчитай на онова, което в даден момент можеш да направиш, колкото и да е малко. Хилядите километри, които извървяваш, зависят от малките крачки, направени една след друга. Ако всяка крачка е добре направена, много такива крачки правят един километър. Много километри, правилно извървяни, образуват хиляди километри. Не можеш ли да направиш една крачка, както трябва, не можеш да напредваш. Ти не можеш да мислиш нито за един километър, а още повече за хиляди километри.

„Роден от Бога".

Умът трябва да се роди от Бога.

Сърцето трябва да се роди от Бога.

Душата трябва да се роди от Бога.

Духът трябва да се роди от Бога.

И ти, човекът, трябва да се родиш от Бога. Само роденият от Бога има всички условия да се прояви.

Казано е в Писанието: „Роденият от Бога грях не прави". Оставете настрана греха, той не е ваш. Не говорете и за погрешките си, но ги изправяйте - това е вашата задача. Всяка малка погрешка може да се превърне в добродетел - от човека зависи това."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...