Jump to content

07 - 10. ЯСНОВИДЕЦЪТ ОТ ИНДИЯ


Recommended Posts

10. ЯСНОВИДЕЦЪТ ОТ ИНДИЯ

На един голям ясновидец от Индия му се открило, че Мировият Учител вече е въплотен на Земята и тръгнал да го търси из Европа, но от никъде не получил положителен отговор. Някой го насочил към България. Пристигнал той в София и потърсил съдействието на ордена „Звездата на Изток" /Теософско общество/. „Има ли между вас някой Велик Учител?" - питал той. - „Между нас няма такъв. Или има един Учител, но той е обикновен." - „Искам да ме заведете при него."
Отишли на Изгрева. Учителят бил горе в стаята си. Показал се през отворената врата. Денят бил събота, когато Учителят не приема посетители. Ето защо му казал, че ще го приеме в понеделник, в 15 часа.
Ясновидецът не отишъл на определената среща, защото бил разочарован, тъй като видял Учителя в матова светлина. Той си представял Мировия учител, че ще свети като слънце и тъй като не видял такава светлина, отпътувал, без да се срещнат. Дошъл до вратата на Учителя, но не го познал и си отишъл разочарован. Големият ясновидец бе забравил, че Великият Учител може да скрие лъчението си. Срещата ни с Учителя е среща на човешкия дух с Божествения Дух. Познаването на Учителя е вътрешен процес.
Колко често и ние, като индиеца, отидем до вратата на щастието си и се връщаме. Иска се голяма осторожност.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...