Jump to content

07 - 70. ЩЕ НАСТАНАТ ВРЕМЕНА


Recommended Posts

70. ЩЕ НАСТАНАТ ВРЕМЕНА

Времето за провеждане на братските събори бе обикновено на 19 август и траят няколко дни. Това правило се спазваше от десетки години. Но ето че дойде едно изключение. Съборът през 1943 година се проведе на 15 юли. Приятелите недоумяваха. Защо се допусна това изключение? На този мълчаливо задаван въпрос Учителят отговори, че по-късно ще настанат времена, които не ще са благоприятни за провеждане на събора. Запомниха го, но никой не предполагаше какво може да се случи.
И ето как се развиха събитията: В началото на август фюрерът /Хитлер/ повикал нашия цар в Берлин за преговори. Върна се болен и скоро се помина. Това бе на 28 август 1943 година. Обяви се всенароден траур - време, неблагоприятно за провеждане на събора. Настанаха онези времена, които очаквахме, но не ги знаехме.
И от горния факт - смъртта на цар Борис III стана явно, че от духовните очи на Учителя няма нищо скрито и че той знае предварително как ще се развият събитията както у нас, така и другаде. И вземаше необходимите предохранителни мерки.

Разказал: Жечо Панайотов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...