Jump to content

3. КАК ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ЕДНА БРАТСКА КОМУНА?


Recommended Posts

3. КАК ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ЕДНА БРАТСКА КОМУНА?

ОТГОВОРИ НА ЗАДАДЕНИ ВЪПРОСИ. Беседа от Учителя , държана на 23 август 1921 г. - В:Беседи обяснения и упътвания от Учителя . Дадени на учениците от Всемирното Бяло братство, при срещата им в гр . Търново , през лятото 1921 г. [София , 192 1 ]. с. 247-248

„Как да се организира една братска комуна - С Любов ,с Мъдрост и с Истина. С Любов, защото тия, които образуват комуната, трябва да се обичат тъй, че да жертвуват всичко един за друг. После, възгледите, които имат да не стават причина никога за някакъв спор между тях, и да не се лъжат един друг. Направете тази комуна на такива основания, и тя ще съществува. Другите практически методи са у вас, вие ги имате, те сами ще дойдат.

Много пъти сте правили комуни. Аз зная от миналото ви, вие сте живели много години един комунистически живот, живели сте царски, но сте го забравили. Виждам в далечното ви минало какъв живот сте живели. Правилата на тази комуна са написани вътре във вас. Че как мислите, комуната на мъжа и жената не започва ли добре? Много добре започва. Оженват се по любов, викат поп да им чете Евангелие, но после сами я развалят. Народят им се деца, развалена е комуната. Правят комуни и ги развалят. Мъжът и жената много добре започват своята комуна, работят даром за своите комунисти. Един комунист ме питаше кой е правилният метод за образуване една истинска комуна? Казвам: когато майките заченат своите деца и те още в утробата и заживеят с комунистически идеи, децата ще се родят комунисти."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...