Jump to content

НЕРАЗПОЛОЖЕНИЯ ОТ ГЛАВАТА


Recommended Posts

НЕРАЗПОЛОЖЕНИЯ ОТ ГЛАВАТА

Не смущавайте главата си! Смущавате ли главата си, вие ще нарушите хода на вашия живот, понеже главата е център, който е в съобщение с цялата природа. Смущаваш ли главата си, ти трябва да оставиш външния разумен свят да реагира върху тебе правилно. 37-6.

Защо боледува главата? - Светлина няма там. 145-73.

Мозъкът и стомахът са два полюса на живота. Ако ви боли главата, ще знаете, че и стомахът ви е в безпорядък. 10.19-13.

За да бъдете здрави, главата ви трябва да бъде студена, да не приижда в нея много кръв, да се предизвика възпаление... Когато мисълта е чиста, без примеси, не се явява горещина в нея, и главата е студена. 43.23-12.

Често главата ви е по-топла, отколкото трябва. За да бъде човек здрав, главата му трябва да бъде хладна. Стане ли обратно, той трябва да намери метод, чрез който да смени състоянието си. 80-95.

Главоболието, от което се оплаквате, произтича от това, че всички клетки у вас стават положителни, поражда се между тях борба, тласък. Ако се разгледа човешкият мозък, ще се види едно бълникане, вследствие на което в него става едно сътресение. 116-56.

Когато главата се сгорещи, човек изпада в болезнено състояние. За да се възстанови здравословното му състояние, трябва да се предизвика в него някакво раздвояване, в смисъл, да се създадат в двете полушария на мозъка две различни течения. Щом се постигне това състояние, кръвта започва правилно да циркулира, и човек се усеща здрав. 73-113.

Усетите ли сгорещяване на главата, веднага трябва да вземете мерки. Това показва някакво болезнено състояние. 88-174.

Като ви наблюдавам, забелязвам от главите на някои да излиза малки светли точици. Някой казва: главата ми се върти, свят ми се вие, а през очите ми се мяркат светли линии. Тези светли линии, неправилно разхвърляни, говорят за болезнено състояние на нервната система. То се явява като резултат на две противоположни мисли, които се сблъскват у човека. Светлината, която се явява като резултат на прави мисли, тя е мека, приятна, бяла на цвят. Тази светлина предизвиква разширение на съзнанието. 46-90.

Човек се нуждае от чиста мисъл, която освобождава мозъка от всички утайки и внася повече светлина. Когато човека има чиста мисъл, той никога не страда от главоболие. 143-79.

Ако неразположението ти се дължи на главоболие, прекарай всичките си пръсти над челото си, като започнеш от палеца и свършиш с малкия си пръст. Обаче, трябва да знаеш как да прекараш пръстите си над челото, главно над болното място. Силна, изпълнителна воля се иска за това. 90-91.

Ако си неразположен, тогава малко погладете лявата страна на главата си. Съзнателно ще прекарате лявата си ръка по лявата страна на главата, с желание да уравновесите душевното си състояние... Щом се вкисваш, тури лявата си ръка на главата си и кажи: Чакай, чакай! Пък, ако си много весел, прокарай тогава дясната си ръка по дясната страна на главата си. Този закон работи само тогава, ако вие го турите в действие, и то съзнателно. Трябва да знаете, че ако вашата ръка изпълнява заповедта на вашето съзнание, на вашия ум, на вашата душа, тогава законът има резултати. Но ако го правите механически, няма са имате резултати, и ще бъде тъй, както когато всички се гладят по главата. 75.4-280.

Някой баби измерват главата на болния и го лекуват по същия начин, както при измерването на пръстите. (Измерват пръстите му, написват числата на чиста бяла хартия, която после изгарят. Пепелта от тази хартия разтваря във вода и дава на болния да пие. След това болният оздравява). 16-150.

Когато се обезсърчиш, хвани се за косата. Често хората се хващат за главата. Някой, без да знае, туря ръцете си на главата и така ги държи известно време. Казвам: Богатството е в главата. 191-132.

Долната част на краката е противоположна на горната част на главата, затова тя представя лицето на тази част. Между тези части има известно съотношение. Ето защо, когато някой страда от подагра в краката, това показва, че в горната част на главата има нещо дисхармонично. И обратно, ако има болки в горната част на главата, това показва, че в долната част на краката съществува някаква аномалия. 25-171.

Престъпиш ли нещо, ще паднеш, ще удариш главата си. Какво трябва да правиш? Ще станеш, ще измиеш кръвта от главата си и ще благодариш на Бога, че си научил нещо. Ще се молиш, ще бъдеш внимателен, втори път да не сгрешиш по същия начин. 145-95.

Не е лесно да се държи главата в изправност. Тя се нуждае от съответна храна. 146-75.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...