Jump to content

РАЗВИТИЕ НА ЧЕРЕПA


Recommended Posts

РАЗВИТИЕ НА ЧЕРЕПA

Като погледнете черепа на съвременния човек, на мъжа или на жената, ще видите, че му липсва нещо. 59-184.

Черепът на човека е подложен на постоянни промени, благодарение на неприривната дейност на мозъка. 60-180.

Много от съвременните физиолози твърдят, че най-лесно стават промени в черепа на човека: Той може да претърпи някаква промяна в черепа си даже в продължение на три месеца. Това зависи от интензивността на мисълта. Колко по-интензивна е мисълта на човека, толкова повече изтънява неговият череп. За пример, ако вземете черепа на човек, заминал за онзи свят, у когото мисълта е била много интензивна, ще видите, че черепът на този човек на много места е тънък, и светлината на свещта лесно минава през тия места. Обаче, ако турите една свещ в черепа на човек, който малко е мислил през живота си, ще видите, че светлината не прониква през неговия череп. Следователно, колкото по-разработен е бил мозъкът на човека, толкова и костта на черепа му ще бъде по-тънка. 47-181.

Основното положение, което трябва да запомните е, че всяка мисъл упражнява известно влияние върху мозъка на вашия череп. 43.20-19.

Когато престане да мисли, да чувства, да прави добро, главата на човека започва да задебелява, черепът му става груб, дебел. Като последствие на това задебеляване се явяват ред болести. 21-30.

 

За да изправи своя череп, за да се освободи от слабостите и недъзите на миналото си, човек трябва да поддържа хармонията на силите На своя организъм. 59-184.

За пример, ако искате да бъдете смели, ще развиете една малка част от задната страна на черепа. 754-255.

Колкото повече се развиват вътрешните чувства и способности на човека, толкова повече се развиват и неговите морални чувства, вследствие на това става повдигане на горната част на черепа. 47-181.

Голяма енергия, голяма интензивност се изисква от човека, за да може да придаде на черепа си красива крива линия. 47-181.

При сегашното развитие на човечеството, всеки човек, на когото костта на черепа е дебела, той не е готов за новата култура. Костта на черепа у човека трябва да бъде тънка и гъвкава. 18-18.

В бъдеще по черепа на човека, още приживе, ще се определя какъв е той. 36-27.

Това показва, че мисълта е динамическа сила, която заставя мозъка да работи, да се развива. 47-181.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...