Jump to content

09 - 169. УЧИТЕЛЮ, ЗАЩО ИЗБРАХТЕ БЪЛГАРИЯ


Recommended Posts

169. УЧИТЕЛЮ, ЗАЩО ИЗБРАХТЕ БЪЛГАРИЯ

През есента на 1915 година посетих Учителя във Варна, в хотел „Лондон". По това време Учителят бе интерниран от София във Варна от тогавашния министър- председател, д-р Васил Радославов. Причината за интернирането бе тая, че Учителят бе казал, че Германия ще загуби войната и че съюзът ни с Германия води България към катастрофа. И действително така стана, както бе казал Учителят, но Радославов избяга, напусна България.
Посетих Учителя в хотела и го попитах: „Учителю, защо вие избрахте България за център на Новото Учение и движение?" - „Защото в България има много планини", беше неговият отговор. Аз останах учуден, но въпреки това не запитах повече, защото зная, че Великите Учители говорят малко и кратко. И аз, след като следях беседите в продължение на много години, най-после намерих отговора. Понеже в Тибет, в най-високите планини на Азия, Хималаите има един духовен център, който се казва Агарта. Там хората нямат физически тела, защото не им са нужни, а имат само ефирни /етерни/ тела. Такъв един клон на Бялото Братство има в Рила и друг, трети клон - в Алпите.
Знае се, че Всемирното Бяло Братство има три клона, три центъра на земята. То представлява една организация на напреднали и мощни същества, които владеят силите на природата, но които нямат физически тела. Ние тук, в България, не сме достойни да се наричаме членове на това Всемирно Братство, а се именуваме по- скромно: Ученици на Всемирното Бяло Братство, което значи, че ние се подготовляваме за бъдещи негови членове.

/По сказките на брат Боев -1948 година/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...