Jump to content

ЕНЕРГИИТЕ И КОСМИТЕ


Recommended Posts

ЕНЕРГИИТЕ И КОСМИТЕ

Космите служат за урегулиране енергиите в човешкия организъм, а от там и при кръвообращението. Всеки косъм е център на динамическа сила, която помага за разпространението на кръвта по повърxносттa на тялото. Ако всички косми по тялото на човека отнемат, той ще се натъкне на големи нещастия. Космите са толкова необходими за човека, колкото растенията за земята. Ако растенията изчезнат, земята ще се превърне на суха и безводна пустиня. 59-49.

Косата представя енергия, която чака бъдеще развитие, от там иде енергията. Ония имат по- гъста и по-черна коса, имат повече енергия. По гористите места има влага и всички условия, за да се развиват ония сили, които Бог им е дал да използват за себе си и разбира се, за всички. 116-12.

Дойде при мене една майка със своето малко момиченце. Майката разправяше за детето си, че било нещо неразположено, не знае как да му помогне. В това време момиченцето седеше гърбом към мене. Погледнах към детето, виждам, че отзад на главата му стърчи един косъм. Приближих се към него и леко, без да усети, дръпнах косъмчето. След малко детето се обърна към мен, но вече весело, разположено и започна да скача да играе в стаята. Целият ден то беше весело, игриво. Коя е причината за смяната на състоянието му? С дърпането на косъма, в детето се отвори врата, през която нахлуват известен род природни енергии. Тъкмо тази сила липсваше на детето… Не е достатъчно само да се дръпне един косъм от главата на човека, но точно да се знае, кой косъм да се дръпне и как да се дръпне. 52-349.

Някой път виждаш косата си разчорлена, настръхнала, вземи малко вода, намокри я. Много електричество има. Вземи малко топла вода, заглади я - хем приятно, хем лекуване. После, ако имаш гребен вчеши я... Ще пазите като правило следното: косата ви трябва да бъде гладка, да не стърчи. 41.29-18.

Ще обърнете внимание на косите си. Гледам някой поет си разчорлил косите. Няма по-лошо нещо от това. Ще гледате по възможност косите ви да са прибрани. По някой път те знаят по-добре своя път, отколкото вие ги нареждате. Тъй както пада всеки косъм на главата, образува известен ъгъл. Тия ъгли на космите играят важна роля при пречупване на светлината. Ако вие искате да си създадете характер, трябва да знаете, че се създава от тия дребни неща във вашите косми. Щом космите ви не се подчиняват на вашата воля, щом палецът ви не се подчинява на вашата воля, вие трябва да се пазите. Казвате: Не зная какво става с моите косми, но много са щръкнали, не мога да ги прибера. Не, ще заповядвате на космите си! Че вие, ако не можете да заповядвате на вашите косми, на кого ще заповядате тогава? Знаете ли кога щръкват космите на човека? Когато човек не може да се контролира. Тогава гневът взема надмощие над него, той става нетърпелив и космите му щръкват, накокорват се, не искат да се подчиняват. Щом стане тих и спокоен, щом стане търпелив, и космите му вземат своя път. Забелязали ли сте как изобразяват великите хора? - С гладко причесани коси и с прав път. Това е добър знак. Космите трябва да падат еднакво и от едната, и от другата страна. Според какъвто ъгъл пада всеки косъм, такова влияние упражнява и върху характера на човека. Космите имат свои произход. 75.1-173.

Кокове и игли по тях жените не трябва носят, а косите им да бъдат надолу спуснати. 120-199.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...