Jump to content

РАЗВИТИЕ НА МОЗЪКА


Recommended Posts

РАЗВИТИЕ НА МОЗЪКА

Всеки може да бъде градинар, да обработва мозъка си, както градинарят своята градина. Ако не обработваш мозъка си, ти не си човек. 68-87.

Не казвам, че трябва да станете физиогномисти, но да внесете едно подобрение за себе си, да въздействате на своя мозък. 68-210.

И В мозъка на човека стават промени: удължаване на известни линии, вдлъбване на някои мозъчни възли и т. н. През времето, докато стават тия промени, човек е изложен на ред страдания. 55-55.

Човешкият мозък, в своето развитие, има цяла история. Неговите прародители са низшите животни. Веществото, от което се образувал мозъка, се събирало в продължение на милиони години. Тия елементи, от които се образувал мозъка се събирали не само от слънцето, но и от цялата Вселена. 43.23-9.

Ако мозъкът растеше непрекъснато на дължина и широчина, щеше да достигне неимоверни размери. Това растене се ограничава от черепа, в който е затворен. Като няма възможност да расте на дължина и широчина, той започва да се нагъва в тези гънки се развиват различни мозъчни центрове, т. е. фабриките и заводите на човека. Няма по-голям завод от човешкия мозък. Никой завод в света не може да се сравни с него. В него работят три билиона и 600 милиона клетки - работници. Някой от тези клетки са толкова учени, че нито един от съвременните капацитети не може да се сравни с тях. И тъй, ако търсите истински учени, химици, физици, математици, биолози, ясновидци, ще ги намерите в мозъка. От тях се учат всички хора. Някой събере знанието на тези учени клетки и казва: Аз мисля така. - Ти нищо не мислиш. Учените клетки са мислили преди тебе, а ти възпроизвеждаш това, което те знаят. 34-12.

Мозъкът на сегашните хора се намира в състояние на инертност, на слаба дейност. Днес една малка част от клетките на човешкия мозък работи. Повечето клетки са недейни неразработени. Задачата на окултната наука е да разработи всички мозъчни клетки, да им предаде повече пъргавина и пластичност, повече дееспособност. Всички клетки на Мозъка трябва да светят. 28-172.

Има въпроси, върху които, колкото и да ви говоря, всички не можете да ги разберете еднакво. Мозъците ви не са еднакво развити. Някой от вас трябва да мислят дълго време за Бога, за възвишения свят, за да се преустроят мозъците им. В мозъците им има особени наслоявания, които препятстват за възприемане, на Истината. Те са особен род психически вещества, които гният, както физическите вещества. По закона на поляризирането, те трябва да се пречистят. Когато мозъкът се освободи от тях, тогава носът, очите, ушите, устата ще почнат да се развиват правилно. 30-185.

Докато живее, човек трябва да работи върху своя мозък, да го развива. Когато мозъкът се развива правилно, животът на всички малки същества в човека върви добре. Наруши ли се равновесието в мозъка, нарушава се и в целия организъм. 82-209.

Учените са допринесли много за упражняването на човешкия мозък. Човешкия мозък трябва да има работа и то разнообразна. Ако вие се занимавате с еднообразна работа, ще се развие само една малка част от вашия мозък, а другата част ще остане атрофирана от бездействие. 10.18-27.

Всички стремежи, които човек има, развиват разни части от мозъка. 75.4-255.

Моралният и духовният живот подразбират изобилие на светлина, която внася дух и разположение у човека. Тази светлина се отразява благоприятно върху развитието на човешкия мозък. 53-142.

Забелязано е, че всяко разстройство в мозъка причинява разстройство в корема, а всяка дисхармония в симпатичната нервна система причинява главоболие. Ето защо, за да не боледувате, дръжте в изправност състоянието на главния си мозък и симпатичната нервна система. 88-266.

Развитието на мозъка се отразява върху тялото. 43.20-19.

Някои учени, някои окултисти забелязват, че в човешкия мозък, почват да се образуват бели нишки, образуват се формите на известни нови органи за бъдещето ново човечество. 10.3-8.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...