Jump to content

ЦЕНТЪР НА СТРАХА


Recommended Posts

ЦЕНТЪР НА СТРАХА

Ако пък главата на някой човек зад ушите е несъразмерно развита, в сравнение с другите центрове, у такъв човек е силно развито чувството на страх, както у животните. Човек, у когото чувството за страх е силно развито, той мисли само за себе си, за своя живот, той не е човек на новите идеи. 101-77.

Когато страхът се събуди в човека, в съответния мозъчен център се развива много топлина, вследствие на което в организъма настава известна аномалия. Това показва, че се е нарушило равновесието между силите, които протичат в човешкия организъм. За да се възстанови нормалното състояние на силите в човешкия организъм, през едното полушарие на мозъка трябва да текат топли течения, а през другото - студени. 51-308.

Човек има 40 центрове. Страхът представлява един от тези центрове... Трябва ли в такъв случай човек да се вслушва в страха, който има само един глас от тия 40 гласа. Разумът и всички останали способности в човек, които са на брой 39, трябва да кажат на страха: Ще ни извиниш, но ние не можем да приемем твоето мнение за меродавно. 44-148.

 

Когато има много непостигнати желания и голям страх, човек става неврастеник. 82-51.

Ако центърът на предпазливостта е силно развит, човек става страхлив. 82-51.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...