Jump to content

РАЗВИВАНЕ НА МОЗЬЧНИТЕ ЦЕНТРОВЕ


Recommended Posts

РАЗВИВАНЕ НА МОЗЬЧНИТЕ ЦЕНТРОВЕ

Различните центрове в човешкия мозък не са еднакво развити. У едни хора е силното въображението, у други - по-слабо. У едни хора е по-силно развит центърът на причинността, у други - по-слабо. 51-9.

За да се освободи от заблуждения, човек трябва да работи върху развитието на своя мозък да изучава устройството му, както и съотношението които съществуват между различните мозъчни центрове. 25-15.

 

Природата изисква от човека да работи върху себе си, да развива всички мозъчни центрове. 79-73.

Щом е дошъл на земята, човек трябва да мине през всички науки и изкуства, да развива последователно мозъчните си центрове. 145-75.

В пътя на своето развити ученикът се движи в три направления на своя мозък отпред, отгоре и отзад – мястото на слушането. Ако съединим трите центъра с прави линии, ще образуваме равностранен триъгълник. Най-опасно място в човешкия мозък е задната му част; от там идат неприятностите и нещастията в човешкия живот. 38-61.

За да се развива правилно човек трябва да мисли едновременно с целия си мозък със задната, със страничната, с предната и с горната. 80-154.

Вие трябва да развивате мозъчните си центрове правилно, за да не се създава някаква аномалия. 82-51.

Вижте какво прави прилежният ученик. Като учи един предмет и се умори, той не хвърля книгата с недоволство, но я замества с друга; ако и от нея се умори, замества я с трета. По този начин той дава възможност на всички мозъчни центрове да работят, за да се развиват правилно. 82-51.

Обръщайте внимание на всичко, да не останете едностранчиви, еднообразни. Ако работите само по едно направление, ще развиете само един център. Главата трябва да бъде добре развита, всички центрове да се подхранват. 65-108.

Като се освобождава от недъзите си, човек може правилно да развива мозъчните си центрове, а от там и органите свързани с тях. 53-38.

Като развива своите духовни центрове, човек влиза във връзка с духовния свят, главно с разумните същества от този свят и се учи от тях. 56-161.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...