Jump to content

4.ЗАЩО УЧИТЕЛЯТ ХОДИ НА ПЛАНИНАТА ПО ВРЕМЕ НА БОМБАРДИРОВКИТЕ ?


Recommended Posts

4. ЗАЩО УЧИТЕЛЯТ ХОДИ НА ПЛАНИНАТА ПО ВРЕМЕ НА БОМБАРДИРОВКИТЕ ?

НАЙ-ВЕЛИКАТА НАУКА . Беседа от Учителя ,държана на 12 дек. 1943 г. - В: Новото начало. Утринни слова .София . 1943. C. 194-195,203

„При сегашните бомбардировки хората дадоха достъп на различни слухове. Дойде един познат при мене и ми каза: Нашите свалили 30 неприятелски самолети. След него дойде друг, който донесе официално съобщение, че нашите свалили три неприятелски самолета. Числата 30 и 3 не са едно и също. Някои казали , че ходя на планината да се моля . Не говорете за неща, които не разбирате. Ако ходя на планината да се моля и въпреки това, ни бомбардират, каква молитва е моята?

Бог казва: „Сине мой, дай ми сърдцето си!" Ако българинът иска да стане човек, готов ли е да даде сърдцето си на Бога? Готови ли са българите да направят всичко, каквото Бог им каже?

Не говорете за неща, които не знаете и които не са станали. Аз ходя на планината, но вие не знаете, причината за това. Вие не знаете, защо излизам вън от града. Някое цвете има силен аромат. Аз се отдалечавам от него. - Защо? - Искам да намеря крайния предел, додето стигна уханието на това цвете. Ако се приближавам до някое цвете, искам да усетя миризмата му отблизо. Когато се

отдалечавам от хората , аз се приближавам към Бога , за да кажа нуждите на тия хора . Значи, искам да им помогна. Отдалечавам се от хората, за да възприема нещо от Бога, което да им дам после. В тоя смисъл, отдалечаването и възприемането имат една и съща крайна цел - даването . Като се приближавам към Бога, приемам нещо - като се отдалечавам от хората, работя. Това означава излизане от къщата и влизане в къщата Излизането е едно нещо, влизането-друго."

„Сега всички хора се страхуват от бомбите. Не може без страх, но страхът трябва да остане отвън, а любовта отвътре. И вие, които живеете на Изгрева, също се страхувате. Всички искат да бъдат близо до мене.(Виж "Изгревът"том І, с. 48-50)

Дървото, за да израсте, да цъфне и да завърже плод, трябва да бъде далеч от слънцето. То е на разстояние 150 милиона километра от слънцето. Важно е дървото да бъде в такова положение към слънцето, че правилно да възприеме светлината. Важно е, какво положение има човек към Божията Любов."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...