Jump to content

5 . ЗА ДОБРОТО - РАБОТИ , А ЗЛОТО - З А ВАС ЩЕ РАБОТИ . СЛУГИ Н А ДОБРОТО - ГОСПОДАРИ НА ЗЛОТО


Recommended Posts

5 . ЗА ДОБРОТО - РАБОТИ , А ЗЛОТО - ЗА ВАС ЩЕ РАБОТИ

СЛУГИ НА ДОБРОТО - ГОСПОДАРИ Н А ЗЛОТО

ВЪЗПРИЕМАНЕ И ПРЕДАВАНЕ . Беседа от Учителя , държана на 2 ян. 1944 г. - В: Новото начало . Утринни слова . София . 1944. с. 266-267

„Какво носи новата 1944 г.? *Тя има две четворки: едната четворка представя доброто, а другата - злото. Като правиш добро, ще печелиш, като не правиш зло, пак ще печелиш. Това носи новата година. Чрез нея Господ иска да научи народите да правят добро, за да печелят; да не правят зло, пак да печелят. Сега народите се бият - правят зло. Казвам: Ако се биете, ще губите. Ако тая година правите добро, ще спечелите толкова, колкото никога не сте печелили. Ако не правите зло, пак ще спечелите толкова, колкото никога не сте печелили. Това носи новата година. Какво повече искате? Повече от това е от лукавия. Друг е въпросът, вярно ли е това. Вярно е 101%, без никакво изключение.

Един абсолютен закон гласи: който прави добро, благославя се; който прави зло, губи. Който не разбира тоя закон, иска да се махне злото от света. Махне ли се злото, половината свят ще изгубите. Злото е потребно, но трябва да се въздържате да не го правите. Като не го правите, ще печелите. За доброто вие ще работите, а за вас ще оставите злото да работи. Досега вие сте били слуги на злото, а господари на доброто. Сега ще станете слуги на доброто, а господари на злото. Когато доброто стане господар, то знае какво да прави. Казвате, че не знаете, как да служите на доброто. Има нещо, което всяко живо същество знае и може да прави.

*" През цялата 1944г. е Втората световна война. А на 9 септеври 1944г. в

България идва комустическата власт чрез СССР за следващите 45 г. до 1989г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...