Jump to content

9. Съботяни (Духовна работа)


Recommended Posts

9. Съботяни (Духовна работа)

12.VIII.193 г. Събота. Време хубаво, слънце. Отлично състояние. Тайна молитва.
Минавайки през алеята на боровата гора, спряхме и прочетохме по някол­ко стиха от Деянията на апостолите. На една полянка в боровата гора видяхме съботяни с пастира им, пееха. Изминахме ги и при чешмата заговорихме с двама-трима от тяхното общество. Един македонец, заинтересуван от приказ­ките ни, запита какви сме. Отговорихме му, че ний не носим табели, а проповяд­ваме Христовото учение в неговото приложение, за да може съвременното човечество да излезе от задънената улица, в която се намира. Насреща ни се появи съботянин, когото също така познахме по голямата [му] словоохотливост за съботния ден. Той ни запита: „Нямате ли име?" Ние му отговорихме, че сме последователи на едно ново учение, което е осветено от трите велики принципа - Любов, Мъдрост и Истина.
Разбрахме, че схващанията им са по буква и механически. Нашето обясне­ние, че съботата е ден на доброто и че всеки ден би трябвало да бъде събота (ден на доброто) и не само всеки ден, но и всеки час, и всеки миг, не го възприеха и демонстративно ни напуснаха. На македонеца дадохме беседа, сприятелихме се, покани ни на среща, даде ни адреса и се разделихме.
Обградихме градските градини и някои многолюдни улици, като им изпра­тихме хубави мисли за опомване, за духовно възраждане, за възприемане нови­те идеи и за гласуване за царството Божие на Земята.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...