Jump to content

19. Разговор с Учителя


Recommended Posts

19. Разговор с Учителя

18. V. 1934 г., петък, 8.30 ч сутринта

Разговор пред салона на Изгрев с Учителя

Девизът на шестата раса е: „Работи при всички условия." Този, който работи така, има съзнанието на един човек от шестата раса. Можем да кажем, че той е представител на шестата раса, защото човекът на шестата раса взима участие в живота на всички.
Вяра: Да работиш при всички условия, това значи да имаш вяра. Ядеш ли, спиш ли, болен ли си, умираш ли, умрял ли си и пр. - работи.
Пример: Ако видиш болен или затворник и махнеш с ръка и кажеш: „Не искам да гледам, не мога да гледам", то след време ти ще се намериш в същото положение. Като видиш човек със счупен крак, ти му кажи вътрешно: „Бог не те е създал да бъдеш болен. Всичко ще се уреди. Ти си здрав. Вярвай в Бога." Мислено го превържи, мислено си представи, че оздравява и си ходи и скача здрав.
Ако срещнеш затворник, кажи му мислено: „Няма нищо, ще се освободиш, Бог бди над теб и те обича. Вярвай в Него." И ще си представиш как го освобож­дават и вече си ходи свободен. На стражаря ще кажеш мислено: „Бъди внима­телен и снизходителен към този затворник." На съдиите кажи мислено да го освободят по-скоро.
В съзнанието ти да не остане картина на болен човек, куц, сляп, гърбав, глух и пр. Като държиш в ума си хора с дефекти, то ще дойдат върху тебе тези нещастия.
Това не се отнася само за болни и затворници, но за всички хора, които срещаIII.
Човека, когото срещнеш, в каквато нужда и да се намира, ти ще се помо­лиш на Бога да му помогне в тази нужда и ще си представиш живо, че това става и ще вярваш в това. Същевременно ще кажеш на човека мислено, че ще се уреди неговият въпрос. Подобно ще правиш и когато срещнеш някой отчаян, обезверен и пр. Значи, трябва да вземеш пълно участие в живота на всички, които са около тебе.
Какво значи смърт? Когато умът ти, сърцето ти и волята ти престанат да работят.
В думата „милосърдие"ударението пада върху буквата „л". Буквите „м"и „и" се състоят от две „л", скачени по разни начини. Буквата „л" иде от египетската буква, която означава човек.
И така вътрешно ще утешаваш, ще помагаш и задоволяваш истинските нужди на всички, които среща.
Когато заспиваш, ще пазиш следните правила:
 
1. Ще се освободиш от всички тревоги и безпокойствия и ще се изпълниш с любов към Бога и към всички същества.
 
2. Ще кажеш при заспиване: „Господи, отивам да се уча, да се моля и да работя."
 
3. Ще кажеш: „Господи, отивам в школата, горе, на всемирното братство. Аз знам, че това е и Твоята воля. И това ще стане, защото Твоята воля на две не става."
 
4. При лягане ще казваш: „Господи, във време на спане, Ти огради тялото ми с Твойта светлина и го предпазвай."
 
Правило за всеки ден: Да не пропуснеш ден, в който да не изговориш следната формула при ставане от леглото, за да бъдеш през целия ден в хармо­ния с Бога и за да бъде плодотворна твоята работа през деня: „Аз живея в Бога и Бог живее в мен. "За да има формулата по-голямо действие, трябва да се при­дружава с пеене и движение, които човек трябва да намери интуитивно.
 
Когато нещо пожелаеш с всичкия си ум, с всичкото си сърце, с всичката си душа и с всичкия си дух, с непреодолимо желание, то ще се реализира, ти ще го получиш.
Както сте тръгнали по този път, щете - не щете, ще стигнете до върха. Като се качиш на един параход, връщане няма - непременно ще отидеш на другия бряг.
 
Човек трябва да вярва и да се обърне към Бога за помощ, без никое колебание. Всичко може да стане тогаз.
 
Стремежът ни ще покаже какво ще постигнем. Ще имаме още много пости­жения, които са за в бъдеще.
 
Правило: Когато Духът ми каже нещо, аз по-рано го опитвам и като видя резултатите, че са добри, тогаз го давам и на другите. Ти казваш: „Духът ми го каза" - но кой дух ти го каза?
Когато човек прави екскурзии, трябва постоянно да се моли. Казано е: „Бдете и молете се." Светът още не е напълно в безопасност. Има и неприятели. Петната на слънцето са много големи и това причинява да има много катастрофи сега. Всяка година е определено колко параходи ще потънат, колко къщи ще изгорят и пр.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...