Jump to content

6. Писмо от Сийка Динова до Елена Хаджи Григорова от 9.Х.1926 г.


Recommended Posts

6. Писмо от Сийка Динова до Елена Хаджи Григорова

от 9.Х.1926 г.

Н. Л. К. Б. Л. [Няма любов като Божията Любов.]
Мила Ленчо!
Много ти благодаря за милото писъмце, което получих доста късно, поне­же бяха го затурили някъде в салона. Поради това доста късно го получих. Радват ме милите спомени, с които живееш. Нека Бог ти дава винаги подем и радост да вървиш с песни и радост по пътя на съвършенството. Ние, Ленчо, се събрахме в групата, обаче сериозна работа почваме от утре, неделя, 10.Х.926. Много хубави беседи държа Учителят и в класа, и в школата, обаче по тоя въпрос няма да пиша, защото брат Боев ще ти пише. Много хубава работа сме си наре­дили, за която впоследствие ще ти се съобщи. Радва ме, че си доволна от място­то, където са те назначили. Нека всичко бъде за слава Божия, да укрепне в тебе вярата и надеждата в Него, та с радост и веселие да Му служим. Ние, както си знаеш, сме още на Изгрева. Много е хубаво тук времето. Особено сутрините и вечерите. Продължаваме си още наряда и гимнастиките с Учителя сутрина на поляната. Сестра Спиридонова си намери къща и си дигна вече палатката. Тук често правят екскурзии, обаче аз още не съм ходила, поради нямане на време. Мама ще ти пише, сега тя те поздравлява. Много се радва, че си доволна от мястото си. Казах адреса ти на които ми заръча. Поздравляват те всички познати братя и сестри от цялата група.
Радост ме обзема при мисълта за групата. За работата, която ни предстои да вършим. Тук наистина е много хубаво, но и много борби имаме, с разни противоречия и с речено-казано. Но нищо. Така се укрепва и без тях няма растеж и прогрес. Да се молим едни задруги, та Бог милостиви да ни подпомага и повдига. Тия дни е донесена Роза Камбурова в Александровската болница. Болна е трети период от туберкулоза, много чудно, наистина, едно такова пълно и здраво дете да заболее. Дано Бог я привдигне, ако е за доброто на нейната душа. Голяма преумора и вътрешни борби и двоумения са източник на тая бо­лест, която е бич за младежта.
Пиши ми, Ленче, колко колеги сте в училището и разбирате ли се. Хайде сега, доста, че имам друга работа, та бързам. Хиляди привети от всички и целувка от мен.
Твоя любяща те сестра, духовна сестра Сийка.

С. Б. Л. Е Л. [Само Божията Любов е Любов.]

9.Х.926 г.

София

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...