Jump to content

14. Писмо на Георги Тахчиев до Елена Хаджи Григорова от 20.11.1927 год.


Recommended Posts

14. Писмо на Георги Тахчиев до Елена Хаджи Григорова

от 20.11.1927 год.

20.11.927г.
Сестра Елена,
Двата плика получих. Писмото на брат Лулчев предадох; той те поздравява и каза, че ще уреди работата по ангажимента. Това, което си извършила при добро разположение на духа, то е разумното. Нека бодърстваме в светлия път на Бога и трудностите да бъдат надмогнати; да чакаме, според закона на ритъма нови трудности и съзнателно да летим от победа към победа. Ние сме щастливи, че има кой да ни показва, че силата е в самите нас, Бога, щастието е во самите нас, а не [вън], в нас, в душата ни е Божественото. Следователно светът обижда Бога в себе си, като навън търси щастието и затова щастието отвън е преходно - човешко. Всичко во света е Божествено и ако светският човек, гледайки на външното во света, а не на Божественото, което се крие во него, той ще върви все още от мъка во мъка. Блажени сме, че ни е показан законът и остава само да го приложим.
Които братя или сестри учители са към твоя край и ожидат за блага дума на близка душа, то с предизвикано чувство на любов препрати му от резюметата, които намериш за добре. Давам ти само идеята, а ти какво ще успееш да свър­шиш, остава ти да решиш при твоята действителност.
Бъди бодра, с устремен поглед в неизменния Бог на Любовта!

Твой брат Г. Тахчиев.

От сестрата Янкова взех 115 лева само за френския учебник, без внесени­те 15 лева. А есперантският учебник остава на моя сметка. Абонаментът 60 лева за „Житно зърно" също платихме. Всичко 175 лева взех от твоята каса...
Тия дни ще ти изпратя книги поетични, които са за моя сметка; само ако много ги харесаш, можеш да ги имаш за свои. Аз ги продавам в печатницата, разрежи ги внимателно, пази ги чисти и пак ще ги повърнеш.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...